autor:

valentina ionita

» » Sosuri

Maioneza

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Ingrediente
1 galbenus fiert, 1 galbenus crud, zeama de lamaie dupa gust, sare, 1-2 lingurite mustar, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

34 voturi

Mod de preparare

Un ou se fierbe,se raceste,se curata si se separa albusul de galbenus.
Galbenusul fiert se paseaza foarte bine cu furculita pentru a evita formarea cocoloaselor,se adauga mustarul,un praf de sare,galbenusul crud si se amesteca usor.
Apoi,se incorporeaza uleiul usor prin batere manuala sau cu robotul.Se adauga zeama de lamaie si se bate in continuare pana se alifiaza compozitia si se mai bate pana la omogenizare pentru a se obtine consistenta dorita si gata...O pastrati la rece pana o intrebuintati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

-Mai întâi se pregătesc coșulețele din bacon. Pentru acestea avem nevoie de 2 tăvi

5 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Salata de cartofi cu maioneza

Salata de cartofi cu maioneza

Feliezi cartofii raciti, decojiti. Ceapa o oparesti intr-un baitz obtinut dintr-o parte otet, 3 parti

32 voturi    10 comentarii
1h
Salate reci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 august 2012

    Imbunatateste gustul anumitor preparate!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    va pup...Fiecare o prepara cum ii place si cum ii iese mai repede si mai bine...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    E buna in multe combinatii maioneaza. Eu am o reteta rapida in care se foloseste oul intreg si e gata in 2 minute, folosesc mixerul vertical.

    • Fara foto

      luca spania , 11 august 2009

      Cred ca este o mica eroare....cand se adauga mustarul se adauga GALBENUSUL crud si nu albusul...in rest e ok

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

34 voturi

Ingrediente

  • 1 galbenus fiert
  • 1 galbenus crud
  • zeama de lamaie dupa gust
  • sare
  • 1-2 lingurite mustar
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imbunatateste gustul anumitor preparate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Chutney de afine