autor:

valentina ionita

» » Sosuri

Maioneza

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Ingrediente
1 galbenus fiert, 1 galbenus crud, zeama de lamaie dupa gust, sare, 1-2 lingurite mustar, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

34 voturi

Mod de preparare

Un ou se fierbe,se raceste,se curata si se separa albusul de galbenus.
Galbenusul fiert se paseaza foarte bine cu furculita pentru a evita formarea cocoloaselor,se adauga mustarul,un praf de sare,galbenusul crud si se amesteca usor.
Apoi,se incorporeaza uleiul usor prin batere manuala sau cu robotul.Se adauga zeama de lamaie si se bate in continuare pana se alifiaza compozitia si se mai bate pana la omogenizare pentru a se obtine consistenta dorita si gata...O pastrati la rece pana o intrebuintati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Salata de morcov cu maioneza si usturoi

Salata de morcov cu maioneza si usturoi

Morcovii se dau pe razatoarea mica, evident dupa ce se curata de coaja. Se pune putina sare deasupra

11 voturi    6 comentarii
20 min
Salate de legume
Branza de vaci cu maioneza

Branza de vaci cu maioneza

Din ouale fierte(galbenusurile) si un gabenus crud se face o maioneza cu ulei, mustar si se amesteca

2 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 august 2012

    Imbunatateste gustul anumitor preparate!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    va pup...Fiecare o prepara cum ii place si cum ii iese mai repede si mai bine...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    E buna in multe combinatii maioneaza. Eu am o reteta rapida in care se foloseste oul intreg si e gata in 2 minute, folosesc mixerul vertical.

    • Fara foto

      luca spania , 11 august 2009

      Cred ca este o mica eroare....cand se adauga mustarul se adauga GALBENUSUL crud si nu albusul...in rest e ok

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

34 voturi

Ingrediente

  • 1 galbenus fiert
  • 1 galbenus crud
  • zeama de lamaie dupa gust
  • sare
  • 1-2 lingurite mustar
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imbunatateste gustul anumitor preparate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OSTROPEL DE PUI