autor:

husni

» » Sosuri

Maioneza

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Ingrediente
- 2 oua (se foloseste un galbenus crud si un galbenus fiert, tare), - 1 lingurita cu mustar, - 250 ml untelemn, - sare (dupa gust), - piper (dupa gust sau fara), - 4 lingurite de zeama da lamiie sau dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare


Galbenusul fiert (rece) se marunteste foarte bine cu o furculita, se adauga mustarul si se mesteca foarte bine, se adauga galbenusul crud, se amesteca bine.

Se pune uleiul, se toarna in fir subtire, mestecind tot timpul. Dupa ce se pune uleiul, se amesteca bine, apoi se potriveste de sare, zeama de lamiie si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Salata de peste afumat cu maioneza

Salata de peste afumat cu maioneza

Se curata cartofii de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert cu un pic de sare. Dupa ce au fiert

19 voturi    1 comentariu
40 min
Salate reci
CIUPERCI CU MAIONEZA

CIUPERCI CU MAIONEZA

Ciupercile se clatesc si se taie marunt,dupa care se amesteca cu maioneza ,se adauga mararul tocat

11 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • lumi

    lumi (Chef de cuisine):

    asa pregatesc eu maioneza decand eram copil. Iese foarte gustoasa si aromata daca pui zeama de la 1 lamaie!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine):

    asa pregatesc eu maioneza decand eram copil. Iese foarte gustoasa si aromata daca pui zeama de la 1 lamaie!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    husni , 05 ianuarie 2010

    Imposibil sa se "taie"(dar doamne fereste);pina acum n-am patit-o si o fac de f.mult timp.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    e reteta de cand eram eu copil si iese foarte buna!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Aşa o fac şi eu şi este foarte bună!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Eu,cind vreau sao inmultesc(putin),pun niste iaurt,dar mi-a placut ideea cu cartof.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Exact asa o fac si eu Camelia si este tare buna.... Daca am de facut mai multa maioneza atunci adaug un cartof fiert zdrobit si iese mai multa maioneza...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Eu mai adaug uneori putin cartof fiert si bine zdrobit, sa nu fie gretoasa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Cea mai buna este maioneya preparata in casa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Asa o pregatesc si eu si este tare buna...Felicitari...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      E maioneza traditionala, foarte buna si cu reusita sigura.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 2 oua (se foloseste un galbenus crud si un galbenus fiert
  • tare)
  • - 1 lingurita cu mustar
  • - 250 ml untelemn
  • - sare (dupa gust)
  • - piper (dupa gust sau fara)
  • - 4 lingurite de zeama da lamiie sau dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

husni

Imposibil sa se "taie"(dar doamne fereste);pina acum n-am patit-o si o fac de f.mult timp.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sos tzatziki