autor:

Fara foto

» » Retete de post

Mamaliga

Autor: ralu01 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ralu01 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
Apa, Sare, Malai

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune apa in oala in care doriti sa faceti mamaliga si putina sare (in functie de cantitatea de apa). Cand apa fierbe se pune cate putin malai (pentru a nu se face cocoloase,adica bule inchegate de malai nefiert) si se amesteca cu o lingura de lemn sau facalet; se pune malai pana cand se incheaga si fierbe;
Se uda lingura de lemn cu apa rece, se uniformizeaza mamaliga in oala si se pune o farfurie deasupra. Se intoarce oala si se lasa putin asa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mamaliga cu branza (in straturi)

Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Chipsuri de mamaliga cu crema de branza

Chipsuri de mamaliga cu crema de branza

Pentru reteta aceasta m-am inspirat de pe blogul unei doamne simpatice, de la care am invatat si

39 voturi    28 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta de mamaliga. Cam simpla prepararea acestei retete. Eu am mai adaugat si 2 linguri de ulei. A iesit destul de bine, dar am in vedere o alta reteta de mamaliga pe care o voi prezenta la sectiunea Adauga reteta.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

    As zice o reteta obisnuita de mamaliga clasica, am o reteta de mamaliga pe care o poti minca si goala ca pe un aperitiv.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

vera

vera (Chef de cuisine)

As zice o reteta obisnuita de mamaliga clasica, am o reteta de mamaliga pe care o poti minca si goala ca pe un aperitiv.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Chec de post in trei culori