autor:

Suzana

» » Paste si pizza

Mamaliga cu branza si omleta la cuptor

Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 mai 2015

Ingrediente
200 g mălai grişat, 1 linguriţă rasă de sare, 1 litru de apă, 1-2 linguriţe pudră de usturoi sau 4-5 căţei de usturoi tăiaţi fin, 1 lingură ulei, 2 ouă, 50 g unt, 200 g brânză frământată sau de burduf, 25 g de parmezan, 100 ml lapte dulce.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la încălzit în oala în care preparăm mămăliga. Adăugăm usturoiul, sarea şi uleiul. Dacă punem căţei de usturoi şi nu pudră, lăsăm să dea în clocot 5 minute, apoi punem foarte puţină apă rece ca să scădem uşor temperatura apei. Turnăm mălaiul grişat în ploaie, amestecând cu o lingură de lemn ca să nu se formeze cocoloaşe. Lăsăm să fiarbă şi continuăm să mestecăm până începe să se îngroaşe bine, apoi o lăsăm să fiarbă cu capacul acoperit 10 minute. Dacă vrem o mămăligă mai tare şi mai vârtoasă, o lăsăm să fiarbă mai mult, 15-20 de minute, dar trebuie să ţinem cont că ea se mai întăreşte şi în timp ce se răceşte.

Pregătim un vas pentru cuptor pe care îl ungem bine peste tot cu un cub de unt.

Punem cu lingura de lemn un strat de mămăligă şi îl nivelăm cu dosul lingurei sau cu o spatulă. Punem lamele de unt împărţite peste tot pe suprafaţa primului strat de mămăligă, presărăm brânza şi adăugăm peste ea parmezan ras.

Punem al doilea strat de mămăligă, presărăm bucăţele de unt şi parmezan.

Mixăm cele 2 ouă împreună cu un praf de sare (folosim mixerul sau le batem cu un tel) şi între timp turnăm laptele dulce peste ele, omogenizând bine totul. Turnăm compoziţia de ouă cu lapte peste mămăliga din tavă şi punem totul la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 20-30 de minute, verificând din când în când să nu se ardă. Este gata când marginile au început să se întărească şi să prindă o crustă frumoasă, iar ouăle s-au solidificat pe toată suprafaţa (dacă înclinăm puţin vasul, nu vor curge).

Se scoate din cuptor şi se lasă un pic la răcit, apoi se porţionează şi se serveşte pe farfurii întinse, alături de murături sau salate la alegere.

Din cantitatea arătată în reţetă ies 4 porţii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza si omleta la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu ton

Pizza cu ton

Încingeţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Scurgeţi tonul de ulei.Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o

2 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza
Farfalle cu busuioc, sos de rosii si masline

Farfalle cu busuioc, sos de rosii si masline

Mod de preparare Se fierb pastele in apa cu sare, dupa ce au fiert se scurg de apa. Intre timp se

1 vot    0 comentarii
20 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 g mălai grişat
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 1 litru de apă
  • 1-2 linguriţe pudră de usturoi sau 4-5 căţei de usturoi tăiaţi fin
  • 1 lingură ulei
  • 2 ouă
  • 50 g unt
  • 200 g brânză frământată sau de burduf
  • 25 g de parmezan
  • 100 ml lapte dulce.

Raporteaza reteta

Retete
de Suzana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pasta de casa