autor:

Maria Markov

» » Aperitive

Mamaliga "Minune"

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 iunie 2011

Ingrediente
malai, o cana de lapte, 250 gr smantana, 50 gr cascaval, 1 ou, slanina, branza telemea, 1 rosie, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala se amesteca si se pun la fiert 1 cana(250ml) apa, cana (250ml) de lapte, smantana, cascavalul ras si un praf de sare. Cand da in clocot se presara malai si se amesteca in continuu pana mamaliga capata o consistenta cremoasa (ca sa nu se intareasca foarte repede). Se ia oala de pe foc si se tine la cald, acoperita.
Se taie bucatele slanina cu tot cu coaja si de prajeste foarte bine(fara ulei). Se prajeste apoi oul si se taie bucati rosia.
Intr-o farfurie adanca se pune mamaliga, peste se aseaza oul ochi si se presara cu branza rasa sau maruntita, iar pe margine se pune slanina prajita si rosia.
E foarte gustos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga "Minune"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Omleta cu rosii si brinza telemea

Omleta cu rosii si brinza telemea

Se bat ouale, se adauga faina, rosiile taiate marunt, brinza rasa. Se serveste imediat.

7 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu oua
Rosii umplute si invelite

Rosii umplute si invelite

Se teie "capacul" la rosii, se golesc de samburi si se pun 3 cubulete de cascaval cu un pic de sare.

4 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

    Ce mancarica buna!

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 22 iunie 2011

    Asa cum a spus Sidy, cred ca si eu vreau o portie! o zi frumoasa iti doresc!

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 13 iunie 2011

    Impart cu drag portii la toata lumea! Cat despre "coaja", da, stiam ca ii zice soric, dar pe moment nu mi-a venit cuvantul si eram grabita sa impart cu toata lumea "minunea". Am uitat sa spun ca slanina este slanina afumata, daca nu se subintelege. Multumesc pentru apreciere si pentru observatie :)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 iunie 2011

      La o asemenea..."minune" ma inscriu si eu.... Primesc o portie ? Sa nu uiti ca la..."coaja" de la slanina, ii zice ...soric !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • malai
  • o cana de lapte
  • 250 gr smantana
  • 50 gr cascaval
  • 1 ou
  • slanina
  • branza telemea
  • 1 rosie
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce mancarica buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.