autor:

Fara foto

» » , Retete de post, Sandviciuri

Mamaliga prajita, crocanta, cu rozmarin si sare

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
o mamaliga tare, o mina de parmezan proaspat ras, sare marina, piper negru proaspat macinat, 2 maini de malai, pentru presarat, 2 litri ulei floarea-soarelui pentru prajit, frunze de la o mina de rozmarin proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Mai întâi. faceti mamaliga; când o luati de pe foc, adaugati parmezanul si condimentati
dupa gust. Întindeti mamaliga intr-o tava sau pe o suprafata de lucru unsa
cu ulei, într-un strat de 2.5 cm grosime, iar dupa ce s-a racit si s-a intarit, rupeti-o
sau taiati-o în bucati cât degetul mare. Din punctul meu de vedere, cu cit o taiati
mai mare, cu atit mai bine! Dati toate bucatile prin malai, care la prajire va forma
o crusta delicioasa.

Puneti pe foc iute o tigaie adinca si adaugati uleiul de floarea-soarelui. Puneti în
ulei o bucata de cartof - când se prajeste repede si bine, uleiul a ajuns la temperatura
ideala. Puteti folosi un termometru pentru gatit. daca aveti - trebuie sa indice 180gradeC.
Daca uleiul se încinge prea tare si începe sa fumege,micsorati flacara.
Puneti o mina de bucati de mamaliga intr-o sita mica si
cufundati-le usor în ulei - daca nu se întilmpla nimic, înseamna ca uleiul nu e suficient
de fierbinte. Daca se prajesc, totul e bine!Dupa 4 minute de prajit, cind mamaliga e crocanta, se adauga o
mâna de frunze de rozmarin pentru ultimele 20 de secunde - dau o aroma si o
textura incredibila! Scoateti cu atentie mamailiga si rozmarinul. folosind sita sau o
lingura cu gauri, si asezati-le pe hartie absorbanta . Presarati sare si serviti imediat
mamaliga oaspetilor, ca aperitiv. sau intr-un castron, sub forma de garnitura .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga prajita, crocanta, cu rozmarin si sare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sandviciuri
Vinete cu mozzarella si sos de legume

Vinete cu mozzarella si sos de legume

Se spala legumele, vanata se taie felii de aproximativ 1 cm, ceapa se taie julien, morcovul se da

2 voturi    1 comentariu
1h
Sandviciuri
Bruschete aromate

Bruschete aromate

Taiem cornurile,in feliute si le asezam intr-o tava de aragaz , tapetata cu hartie de copt. Peste

17 voturi    5 comentarii
15 min
Sandviciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Merita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

    Merita incercare !

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    este ok reteta,dar eu prefer mamaliguta facuta pe plita sau in lipsa acesteia pe grill,consider ca trage cam mult ulei ceea ce dauneaza organismului.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • o mamaliga tare
  • o mina de parmezan proaspat ras
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 maini de malai
  • pentru presarat
  • 2 litri ulei floarea-soarelui pentru prajit
  • frunze de la o mina de rozmarin proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sandviciuri

Rulada de carne Rulada de carne

Carnea se taie in cubulete, apoi se toacă la robot, de preferinta, de două ori. Se adaugă sare, piper, boia. Morcovul și ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Sandwich cu pastrama de vita Sandwich cu pastrama de vita

Carnea de piept de vita se taie felii subtiri ca o pastrama. Intr-o tigaie unduiesc o ceapa pana se prajeste auriu si se raceste. Pregatim

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Tostada a la Amalia