Mai întâi. faceti mamaliga; când o luati de pe foc, adaugati parmezanul si condimentati
dupa gust. Întindeti mamaliga intr-o tava sau pe o suprafata de lucru unsa
cu ulei, într-un strat de 2.5 cm grosime, iar dupa ce s-a racit si s-a intarit, rupeti-o
sau taiati-o în bucati cât degetul mare. Din punctul meu de vedere, cu cit o taiati
mai mare, cu atit mai bine! Dati toate bucatile prin malai, care la prajire va forma
o crusta delicioasa.
Puneti pe foc iute o tigaie adinca si adaugati uleiul de floarea-soarelui. Puneti în
ulei o bucata de cartof - când se prajeste repede si bine, uleiul a ajuns la temperatura
ideala. Puteti folosi un termometru pentru gatit. daca aveti - trebuie sa indice 180gradeC.
Daca uleiul se încinge prea tare si începe sa fumege,micsorati flacara.
Puneti o mina de bucati de mamaliga intr-o sita mica si
cufundati-le usor în ulei - daca nu se întilmpla nimic, înseamna ca uleiul nu e suficient
de fierbinte. Daca se prajesc, totul e bine!Dupa 4 minute de prajit, cind mamaliga e crocanta, se adauga o
mâna de frunze de rozmarin pentru ultimele 20 de secunde - dau o aroma si o
textura incredibila! Scoateti cu atentie mamailiga si rozmarinul. folosind sita sau o
lingura cu gauri, si asezati-le pe hartie absorbanta . Presarati sare si serviti imediat
mamaliga oaspetilor, ca aperitiv. sau intr-un castron, sub forma de garnitura .
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii