Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe grisul, cam 7-8 minute.
In ceaun sau vasul in care se face mamaliga, se pune untul la foc mic sa se topeasca, apoi se adauga malaiul si se amesteca bine pana se incorporeaza untul.
Peste malai se toarna compozitia din craticioara, se adauga ulei amestecand pentru inceput cu un tel para pana se ingroasa putin compozitia, apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit.
Dupa 15 minute se amesteca vartos cu un facalet timp de 1 minut si se lasa iarasi sa fiarba.
Dupa 5 minute se amesteca iarasi cu facaletul timp de 1 minut.
Dupa 3 minute se amesteca pentru ultima data cu facaletul timp de 1 minut apoi se da focul tare.
Se ia o lingura de lemn, se uda cu apa rece si se plimba de jur imprejurul mamaligii de sus in jos pentru a desprinde marginea mamaligii de vas.
Se stinge focul. Se clatina vasul stanga dreapta si se rastoarna pe un fund de lemn sau o farfurie.
Se mai pune suflet cat va lasa inima.
Se poate servi la foarte multe feluri de mancare, este o mamaliga delicioasa.
Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.
Placinte sarate cu branzaReteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.
Cotlet de porc cu rosii la tigaieReteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.
Dulceata din fructe de soc
Comentarii