autor:

tradaro

» » Aluaturi si Foietaje

Mamaliga Tradaro

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 kg malai, 50 g unt, 150 g gris, 1 lingura delikat, 3 linguri ulei, 1 lingurita sare, 800 ml lapte dulce, 800 ml apa plata

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

9 voturi

Mod de preparare

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe grisul, cam 7-8 minute.
In ceaun sau vasul in care se face mamaliga, se pune untul la foc mic sa se topeasca, apoi se adauga malaiul si se amesteca bine pana se incorporeaza untul.
Peste malai se toarna compozitia din craticioara, se adauga ulei amestecand pentru inceput cu un tel para pana se ingroasa putin compozitia, apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit.
Dupa 15 minute se amesteca vartos cu un facalet timp de 1 minut si se lasa iarasi sa fiarba.
Dupa 5 minute se amesteca iarasi cu facaletul timp de 1 minut.
Dupa 3 minute se amesteca pentru ultima data cu facaletul timp de 1 minut apoi se da focul tare.
Se ia o lingura de lemn, se uda cu apa rece si se plimba de jur imprejurul mamaligii de sus in jos pentru a desprinde marginea mamaligii de vas.
Se stinge focul. Se clatina vasul stanga dreapta si se rastoarna pe un fund de lemn sau o farfurie.

Se mai pune suflet cat va lasa inima.
Se poate servi la foarte multe feluri de mancare, este o mamaliga delicioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga Tradaro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Spirale cu ciocolata si cu crant de alune de padure

Spirale cu ciocolata si cu crant de alune de padure

Se intinde aluatul, iar deasupra se pune cacaoa amestecata cu zahar, apoi punem si ciocolata facuta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Simpla,gustoasa si sanatoasa si...consistenta.

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Suna bine reteta ta ,dar eu o prefer pe cea clasica...apa,sare si malai(grisat)!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

    Sa o mananci goala nu alta. Apetisanta si consistenta

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      oare daca pui gris nu se intareste prea tare?nu vad rostul la delicat,asa putem transforma reteta originala si obtinem 50 feluri de mamaliga.nu e mai buna aia facuta cu malai,apa si sare?

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      O sa incerc si eu aceasta varianta, mai ales ca arata bine in poza mamaliguta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      E interesanta reteta, trebuie sa o incerc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Si eu pregatesc mamaliga fiarta in lapte.Felicitari,dar nu folosesc niciodata delikat,vegeta sau alte derivate la mancare.

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Domnule tradaro (de ce), eu sunt de acord cu dvs. Eu nu folosesc delikat, ci maggi, de toate felurile. Si prietenii mei, idem. Un barbat face mamaliga (ca suntem romani), si tata facea, bravo dvs!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      Sunt de acord cu Garfield, nici eu nu as adauga delikatul, nu este prea sanatos, eu incerc sa-l evit, dar reteta de mamaliga e super, bravo!!! Merta incercata!!!

    • Fara foto

      nedelcu cristina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Si dupa ce se raceste o tai felii cu putin rozmarin si sare o prajesti la foc iute, iar cind sa racit putin o poti servi oaspetilor , ca aperitiv, sau garnitura.

    • Garfield

      Garfield (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2009

      Ce incantat as fi daca retele tale nu ar contine Delikat! Bunicii nostri nu gateau cu delikat, si mancarea tot gustoasa iesea... Ce poate oferi aceasta pudra in plus de nu poate fi inlocuita cu ingrediente naturale? Scuza-ma, de fapt e reteta ta si frustrarea mea... :D Astept sa vad si alte retete postate de tine!

    • mariana

      mariana (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2009

      La noi se zice la mamaliga asta ,, balmos"...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg malai
  • 50 g unt
  • 150 g gris
  • 1 lingura delikat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 800 ml lapte dulce
  • 800 ml apa plata

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

47 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Maioneza de morcov Tradaro

Maioneza de morcov Tradaro

Morcovul si cartoful se fierb. Apoi se paseaza foarte bine morcovul si cartoful pana devine o pasta

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Sosuri

mirey (Chef de cuisine)

Simpla,gustoasa si sanatoasa si...consistenta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Chifle graham cu fulgi de secara