Mancare cu pipote de pui

Se pune intr-un vas cu fundul dublu sau un tuci, uleiul sa se incinga.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Mancare cu pipote de pui

Ingrediente

  • 500 g pipote de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 2-3 cartofi
  • 500 g rosii sau o cutie mare de rosii in bulion
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 50 ml vin alb
  • 3 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • verdeata

Mod de preparare

Se pune intr-un vas cu fundul dublu sau un tuci, uleiul sa se incinga, apoi pipotele curatate si spalate; dupa ce s-a evaporat apa, se adauga ceapa si ardeiii taiati marunt, cartofii sferturi, vinul; dupa ce s-a evaporat alcoolul, se adauga pasta de ardei, rosiile pasate, 2 cani cu apa, dafinul si se lasa la fiert 30 minute.

Dupa acest timp, se condimenteaza dupa gust, se adauga usturoiul zdrobit, verdeata taiata marunt, iar, dupa ce a scazut, se opreste focul.

Serveste fiecare dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise