Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali in uleiul de masline pana isi schimba culoarea.
Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt.
Lasam pâna cind ceapa devine sticloasa, apoi adaugam morcovul taiat cuburi mici, 1/2 pahar de apa calda, ghimbirul ras pe razatoarea mica, foile de dafin, vegeta, sare si piper dupa gust. Dupa vreo 15 minute, vom adauga si mazarea, învârtim, apoi acoperim oala.Dupa ce s-a gatit carnea si legumele, adaugam crema de gatit, laptele în care am dizolvat faina, boabele de porumb, scurse de apa si buchetele mici de broccoli.Lasam sa fiarba la foc mic, pâna când broccoli s-a închis la culoare.
Daca va place ca sosul alb sa fie mai gros, mai adaugati putina faina, pe care o amestecati cu 3-4 linguri de lapte rece. Iar daca sosul s-a îngrosat, adaugati putin lapte si mai lasati sa dea un clocot, apoi închideti focul. Se serveste alaturi de o garnitura de orez basmati, iar pentru gust si aspect, puteti presara putin patrunjel tocat marunt..!
Va doresc spor si Pofta buna..!
Specific: Danemarca
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii