autor:

tania

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Danemarca


    Reteta postata pe: 06 august 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Danemarca


Reteta postata pe: 06 august 2020

Ingrediente
2 bucati de piept de pasare dezosat taiat bucatele, nu prea mici, 2 cepe mijlocii, 3 catei usturoi, 2-3 foi de dahin, 1 lingura rasa de ghimbir (ginger), 4 bucati de morcovi mijlocii, 1 pahar de mazare congelata sau proaspata, 1 kg de crema de gatit, 1 pahar lapte, 1 lingura de faina, 30 ml ulei de masline, 1 buchet de broccoli, nu prea mare, taiat în bucati mici, 1cutie mica de porumb fiert, 1 lingura vegeta, sare si piper, dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt.

Lasam pâna cind ceapa devine sticloasa, apoi adaugam morcovul taiat cuburi mici, 1/2 pahar de apa calda, ghimbirul ras pe razatoarea mica, foile de dafin, vegeta, sare si piper dupa gust. Dupa vreo 15 minute, vom adauga si mazarea, învârtim, apoi acoperim oala.Dupa ce s-a gatit carnea si legumele, adaugam crema de gatit, laptele în care am dizolvat faina, boabele de porumb, scurse de apa si buchetele mici de broccoli.Lasam sa fiarba la foc mic, pâna când broccoli s-a închis la culoare.

Daca va place ca sosul alb sa fie mai gros, mai adaugati putina faina, pe care o amestecati cu 3-4 linguri de lapte rece. Iar daca sosul s-a îngrosat, adaugati putin lapte si mai lasati sa dea un clocot, apoi închideti focul. Se serveste alaturi de o garnitura de orez basmati, iar pentru gust si aspect, puteti presara putin patrunjel tocat marunt..!

Va doresc spor si Pofta buna..!

Specific: Danemarca
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati de piept de pasare dezosat taiat bucatele
  • nu prea mici
  • 2 cepe mijlocii
  • 3 catei usturoi
  • 2-3 foi de dahin
  • 1 lingura rasa de ghimbir (ginger)
  • 4 bucati de morcovi mijlocii
  • 1 pahar de mazare congelata sau proaspata
  • 1 kg de crema de gatit
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingura de faina
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 buchet de broccoli
  • nu prea mare
  • taiat în bucati mici
  • 1cutie mica de porumb fiert
  • 1 lingura vegeta
  • sare si piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

2 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

6 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chec aperitiv Chec aperitiv

Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul, apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Se adauga apoi ingredientele in

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Aperitive
Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac