autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de bame

Autor: carmita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2011

Ingrediente
1 punga de bame, 1 ceapa, 2 pulpe de pui, 1 cutie de rosii decojite Cirio, 2 pahare apa, sare, de masline, , pentru orez, -o cana orez, -ceapa tocata, ardei gras rosu, -legume la punga congelate

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

48 voturi

Mod de preparare

Saram,piperam pulpele si le punem putin la prajit , adaugam ceapa,bamele congelate ,sosul de rosii ,piper ,sare ,oregano si paharele de apa .Lasam 20 minute sa fiarba .Turnam continutul intr-un corp de yena ,acoperim cu folie de aluminiu si punem la cuptor pentru aproximativ 45 minute . Inainte de a fi gata,scoatem folia si lasam inca 10 min sa prinda fata .Se serveste cu orez cu legume .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de bame" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de bame cu carne de pui

Mancare de bame cu carne de pui

Nu am mai mancat bame de multi ani, de cand n-am mai mers la bunici, la Buzau. Tin minte ca acolo

18 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mâncare de bame /Bame Yemeği

Mâncare de bame /Bame Yemeği

Bamele sunt bune de consumat atunci când sunt tinere, cu păstaia fragedă, pentru că cele bătrâne

9 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • sare & piper

    sare & piper (Maestru bucatar) , 17 aprilie 2011

    In poza finala nu apare conserva Cirio !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    Da e adevarat ca in Romania sunt mai putin cunoscute; dar sunt delicioase. Aici in tarile arabe se gatesc si altfel:se calesc mai intai in ulei , se scurg bine de ulei si abia apoi se pun la fiert cu carnea; eu le gatesc la fel ca si tine, dar le las cca 1 ora( bame proaspete) stropite cu putin otet.Am gasit aceasta reteta in Burda.Mi se pare mancarea prea uleioasa asa cum o gatesc femeile aici. O zi buna iti doresc.

  • Fara foto

    carmita (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    multumesc Lia !!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

      Arata tare bine yumi,yumi.*****

    • Fara foto

      carmita (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

      multumesc Mihaela , red ca o mai fac astazi o data ,ca am musafiri si cred ca merge ,mai ales ca nu au mancat niciodata bame :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

      Foarte fina si apetisanta!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

48 voturi

Ingrediente

  • 1 punga de bame
  • 1 ceapa
  • 2 pulpe de pui
  • 1 cutie de rosii decojite Cirio
  • 2 pahare apa
  • sare, de masline
  • pentru orez
  • -o cana orez
  • -ceapa tocata
  • ardei gras rosu
  • -legume la punga congelate

Raporteaza reteta

Retete
de carmita
Piure de urzici

Piure de urzici

Spalam urzicile in mai multe ape , le oparim si le punem la fiert timp de 20 min.Dupa ce au fiert

18 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu parizer si legume

Tarta cu parizer si legume

Pregatim un aluat din : -o cutie de crema de branza de 150 gr (eu am folosit de la Apetito ,cu ceapa

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulada cu ciocolata sau dulceata

Rulada cu ciocolata sau dulceata

Se bat spuma albusurile cu zaharul ,separat se bat galbenusurile cu un praf de sare .Se amesteca

2 voturi    3 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

sare & piper (Maestru bucatar)

In poza finala nu apare conserva Cirio !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
CARTOFI PRAJITI,FIERTI INAINTE