Intr-o cratita in care am pus putin ulei la incins se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt.Afumatura se spala, se taie bucati potrivite , se pune intr-o oala cu apa fierbine si se da in cateva clocote.Se scoate apoi si se adauga in cratita in care am calit ceapa si ardeiul.Se adauga o cana cu apa si se lasa la fiert sub capac.Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii taiati cubulete.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se mai adauga 2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper.Daca este cazul se mai adauga putina apa.
Cand cartofii sunt fierti se adauga putina boia si rosiile date prin razatoere sau 1-2 linguri de bulion si se mai lasa mancare la fiert circa 10-15 min.Se stinge focul si se aromeaza cu patrunjel verde.
Se poate sevi cu mamaliguta dar merge foarte bine si cu muraturi.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii