autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu afumatura

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2010

Ingrediente
-un ciolan afumat, -5-6 cepe rosii, -2 ardei grasi, -ulei, -6-7 cartofi, -boia dulce/iute(dupa preferinta), -foi de dafin, -patrunjel, -bulion sau 2-3 rosii, -sare,piper macinat, -piper boabe

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

34 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita in care am pus putin ulei la incins se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt.Afumatura se spala, se taie bucati potrivite , se pune intr-o oala cu apa fierbine si se da in cateva clocote.Se scoate apoi si se adauga in cratita in care am calit ceapa si ardeiul.Se adauga o cana cu apa si se lasa la fiert sub capac.Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii taiati cubulete.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se mai adauga 2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper.Daca este cazul se mai adauga putina apa.
Cand cartofii sunt fierti se adauga putina boia si rosiile date prin razatoere sau 1-2 linguri de bulion si se mai lasa mancare la fiert circa 10-15 min.Se stinge focul si se aromeaza cu patrunjel verde.
Se poate sevi cu mamaliguta dar merge foarte bine si cu muraturi.
Pofta buna!
Intr-o cratita in care am pus putin ulei la incins se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt.Afumatura se spala, se taie bucati potrivite , se pune in
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Dovlecei la cuptor cu pulpe de pui şi roşii

Dovlecei la cuptor cu pulpe de pui şi roşii

Mama făcea pe vremuri o mâncărică de dovlecei, din care mâncam doar sosul (îmi plăcea la nebunie

8 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui la grill cu branzeturi

Piept de pui la grill cu branzeturi

Spalam pieptul de pui si il tamponam cu un servetel. Il taiem pe jumatate astfel incat sa il subtiem,

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • christyansen

    christyansen (Chef de cuisine) , 30 august 2015

    buna bv bv bv bv bv

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 februarie 2015

    Spor LA gatit,Stephanie!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 februarie 2015

    Raul,multumesc de visits!

    • Fara foto

      stephaniesbakedgoods@gmail.com (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2015

      Can't wait sa miroasa a afumatura in casa, amintiri din copilarie,

    • Fara foto

      Stephanie Ghitescu , 28 ianuarie 2015

      Oh boy, se frumos arata, chiar acum ma duc sa gatesc,

    • Fara foto

      Raul Gaucho , 02 ianuarie 2014

      good

    • Fara foto

      maria mihalache , 23 aprilie 2010

      Alice si mie imi place tare mult mancare cu afumatura.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Buna, buna! Eu am facut fara afumatura! Deh!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Foarte buna! N-am mai gatit de mult reteta asta asa ca este cazul ...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Imi place tare mancarica de cartofi cu afumatura. Afumatura e tot farmecul ei.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      tare buna cu afumatura!!!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Foarte buna.Si eu o gatesc la fel......

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      O reteta asemanatoare e si in zona mea,fiind consistenta e perfecta pentru o zi de coasa si la strans de fan.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Arata tare bine ,isr gustul este unul deosebit...Imi place mult...

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      O combinatie buna, gustoasa mancarica ta, si prezentarea frumoasa

    • Fara foto

      Silvia , 24 martie 2010

      Medi,buna rau mancarica cu afumatura.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      ce bine arata ! Delicios !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Ce buna iese mincarea cu carne afumata..imi place la nebunie.!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

34 voturi

Ingrediente

  • -un ciolan afumat
  • -5-6 cepe rosii
  • -2 ardei grasi
  • -ulei
  • -6-7 cartofi
  • -boia dulce/iute(dupa preferinta)
  • -foi de dafin
  • -patrunjel
  • -bulion sau 2-3 rosii
  • -sare,piper macinat
  • -piper boabe

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Placinta cu carne tocata si cascaval

Placinta cu carne tocata si cascaval

Incepem cu aluatul, deoarece acesta dupa ce il pregatim, trebuie sa stea la frigider timp

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri din lipie umplute

Rulouri din lipie umplute

Taiem marunt ceapa verde, mararul si rosiile uscate. Le punem intr-un castron pe toate si le amestecam. Stropim

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu cascaval si carne de pui

Daca ingredientele nu sunt feliate, atunci trebuiesc feliate in felii cat mai subtiri. Eu

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive

christyansen (Chef de cuisine)

buna bv bv bv bv bv

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Carne tocata in crusta

Carne tocata in crusta

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se impacheteaza intr-un servet umed si se da la rece 2-3 ore. Umplutura: Se caleste ceapa

6 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Aperitive cu carne
Chiftele din carne de porc

Chiftele din carne de porc

Ideale pentru o masa de duminica simpla si nepretentioasa, chiftelele sunt usor de facut si pot fi luate si la pachet in drumetii. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne