autor:

Mihaela11

» » Retete de post

Mancare de dovlecei de post-Kusa hart-specific Palestinei

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 kg dovlecei mici, -1 ceapa de marime medie, -3 rosii mari, -4 linguri ulei de masline, -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

22 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja si se taie in bucati mici.
Ceapa se taie marunt.
Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt.
Intr-o cratita antiaderenta se incinge uleiul de masline, se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa.
Se adauga dovleceii si se mai lasa 2-3 minute la calit, apoi se adauga rosiile.
Se sareaza si se pipareaza dupa gust, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic 25 de minute.
Se servesc cu lipie araba, masline verzi.
Este o reteta de post foarte gustoasa, sanatoasa si usor de pregatit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei de post-Kusa hart-specific Palestinei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura cu morcov - Vegan Carrot Cake

Prajitura cu morcov - Vegan Carrot Cake

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Morcovul curatat si spalat il dam prin razatoarea cu

5 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de post
Bors de sfecla rosie

Bors de sfecla rosie

Toate legumele, mai putin cartofii, curatate, spalate, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiate

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    O mancarica tare gustoasa si o prezentare pe masura...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    O reteta deosebita !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    Multumesc pentru comentarii si Cami pentru sugestie; am sa incerc data viitoare cu menta uscata.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Draga mea,eu cind fac mincarica asta,presar deasupra(cind servesc),niste menta uscata. E o mincare buna si rapida;si racoroasa.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Din nou o reteta de la tine salvata de mine . Stii tu de ce. Nu ?

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Foarte , foarte buna ! *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Ce buna trebuie sa fie !!! Sa sti ca nu am incercat inca varianta dovlecei masline, dar....merita incercat ! Bun, bun...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Ca de obicei,draga Mihaela ne delectezi cu mancaruri alese si foarte gustoase,ai votul meu.Sigur am sa testez si aceasta mancare,care mi se pare o bunatate.Felicitari si nota 10 cu felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Este foarte buna.Cam asa fac si eu mancarea de dovlecei,dar cu masline alaturi nu am incercat.Dar sigur o sa incerc.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Delicios si frumos prezentat!ne place mult!!!*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

22 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 kg dovlecei mici
  • -1 ceapa de marime medie
  • -3 rosii mari
  • -4 linguri ulei de masline
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

O mancarica tare gustoasa si o prezentare pe masura...

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci