autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , , Mancaruri cu carne, Salate, Supe de carne

Mâncare de duminică de iarnă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 decembrie 2011

Ingrediente
•2 pulpe de curcă mai tânără, gât şi aripi, •1 bucată de muşchi afumat, •1/2 ţelină, •1 pătrunjel rădăcină, •4 cepe, •5 morcovi, •1 gulioară, •1 felie de bostan, •1 varză mică, •1 borcan de roşii mici în bulion, •sos de soia, •ghimbir, •ardei iute, •maioneză de casă, •cartofi fierţi, •castraveţi muraţi, •1 gogoşar proaspăt, •2 ouă, •curry, •mărar verde(la varză), •patrunjel verde pentru supă, •un borcan de 700 ml cu roşii în bulion

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Am pus carnea cu legumele de supă(morcov, ţelină, pătrunjel, gulie, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, câteva boabe de piper, sare) în oală sub presiune. Am lăsat 40 de mninute de când a început să fiarbă.
Am fiert cartofii în coajă şi oul pentru maioneză în apă cu sare.
Am scos legumele şi am strecurat supa. Dintr-o parte din legume, plus o pulpă şi aripile a făcut soţul meu salată de boeuf că le taie milimetric(eu nu am răbdare la aşa ceva). Am pregătit maioneza din oul fiert şi un gălbenuş crud, 1 lingură de muştar şi ulei.
Carnea afumată am tăiat-o felii şi am prăjit-o puţin că aşa-i place soţului.
Separat, am făcut o mâncare pe placul meu. Am călit 2 cepe şi 1 gogoşar puţin. Am adăugat felia de dovleac bucăţi,varza fideluţă şi am călit iar, apoi am adăugat nişte supă. Am pus nişte carne din cea afumată şi prăjită, 1 pulpă de curcă şi gâtul, ce a mai rămas din legumele fierte(gulia, o parte din ţelină, un morcov, ceapa fiartă). Am adăugat un borcan de 700 ml cu roşii în bulion(pus de mine astă-vară), sos de soia şi ghimbirul feliuţe subţiri(cam cât un deget mic). Ghimbirul l-am pus mai la început să se moaie bine.
Pentru că îmi place picant, am pus şi o linguriţă de pastă de ardei iute şi nişte curry.
Câţiva cartofi fierţi se pot servi lângă carnea prăjită, iar 2-3 se adaugă la salata de boeuf/curcă! În supă se pot pune găluşte sau tăieţei. Pentru găluşte să amestecaţi oul bătut cu grişul cam cu 10 minute înainte de a le pune în supă, ca să aibă timp să se umfle grişul. În fotografie e grişul după ce a stat, gata să fie pus în supa fierbinte cu o linguriţă muiată de fiecare dată în supă.
Uite aşa facem feluri diferite dintr-un foc şi avem pe mai multe zile papa că doar mergem la serviciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de duminică de iarnă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pun legumele la fiert.Se prepara perisoarele din carnea,orezul si ceapa,sare si piper.Din aceasta

2 voturi    7 comentarii
1h
Supe de carne
Supa de linte si pui

Supa de linte si pui

1.Se taie cubulete ceapa, morcovul, telina, ciupercile. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2011

    Foarte bun si consistent. E o reteta ce merge bine cat timp ne bate frigul la geam.*****

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • •2 pulpe de curcă mai tânără
  • gât şi aripi
  • •1 bucată de muşchi afumat
  • •1/2 ţelină
  • •1 pătrunjel rădăcină
  • •4 cepe
  • •5 morcovi
  • •1 gulioară
  • •1 felie de bostan
  • •1 varză mică
  • •1 borcan de roşii mici în bulion
  • •sos de soia
  • •ghimbir
  • •ardei iute
  • •maioneză de casă
  • •cartofi fierţi
  • •castraveţi muraţi
  • •1 gogoşar proaspăt
  • •2 ouă
  • •curry
  • •mărar verde(la varză)
  • •patrunjel verde pentru supă
  • •un borcan de 700 ml cu roşii în bulion

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
mihai

mihai (Chef de cuisine)

Foarte bun si consistent. E o reteta ce merge bine cat timp ne bate frigul la geam.*****

Adauga reteta
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de taitei