autor:

Piri Piri e Canela

» » Borsuri si Ciorbe

Mancare de fasole verde

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Ingrediente
100gr.carnat feliute,300gr.carne cubulete,slanina afumata,ulei,2 rosii,1 ardei rosu mic tocat,1 ceapa tocata,3 catei mari de usturoi, morcovi taiati rondele,1 morcov ras,2 cartofi mari cubulete,cca 400gr.fasole verde proaspata,2 foi de dafin,amestec de legume congelate(mazare,varza de bruxeles...)condimente:piper,sare groasa,usturoi pudra,boia dulce,vegeta.Patrunjel,Cimbru sau marar,1 smantana lichida sau bechamel optional.

Dificultate: Redusa Timp: 1 min

9 voturi

Mod de preparare

Carnea,carnatul si slanina bucatele se pun pe foc,cu f. putin ulei sau deloc.Se pune putina sare groasa si se lasa la foc mic.Adauga ceapa,usturoiul si morcovul ras,mai lasa putin...,apoi ardeiul,rosiile tocate fara pielita,foile de dafin,morcovii si cartofii,condimenteaza.Amesteca bine,pune fasolea verde,legume congelate dupa plac,amesteca si toarna cca.3 Lt de apa.Lasa sa fiarba,aproape de sfarsit mai condimenteaza daca e nevoie,pune smantana,patrunjelul tocat si cimbru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Mancare de fasole verde fara carne

Mancare de fasole verde fara carne

Ceapa,morcovul,telina si ardeii se curata,se spala si se taie pestisori sau cubulete dupa preferinta. Se

53 voturi    7 comentarii
35 min
Retete de post
Mancare de fasole verde

Mancare de fasole verde

Punem ulei in cratița si lăsăm sa se încingă. Se adaugă ceapa și se gătește până

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    cred ca este delicioasa merita incercat.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Delicioasa!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Mmm ce gustoasaaaaa.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Interesant amestecul de cartofi cu amestecul de legume congelat la mancarea de fasole. E de tinut minte.

    • Fara foto

      Mirabela , 23 aprilie 2010

      Arata ca la mama acasa ! Gustoasa.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Buna si sanatoasa mancarea ta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Imi place tare mult fasolica verde,iar mancarica ta este grozava...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Abia astept sa apara fasolica verde.Mi-ai facut pofta cu reteta ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1 min

9 voturi

Ingrediente

  • 100gr.carnat feliute,300gr.carne cubulete,slanina afumata,ulei,2 rosii,1 ardei rosu mic tocat,1 ceapa tocata,3 catei mari de usturoi, morcovi taiati rondele,1 morcov ras,2 cartofi mari cubulete,cca 400gr.fasole verde proaspata,2 foi de dafin,amestec de legume congelate(mazare,varza de bruxeles...)condimente:piper,sare groasa,usturoi pudra,boia dulce,vegeta.Patrunjel,Cimbru sau marar,1 smantana lichida sau bechamel optional.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Estera Flori (Chef de cuisine)

cred ca este delicioasa merita incercat.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de legume cu perisoare