Ceapa si ardeiul rosu se taie marunt , se topesc doar 1-2 minute in 2 linguri ulei de masline , deasupra se pune carnea si 100 ml apa , se face focul mic si se lasa sa fiarba acoperit , se mai adauga restul de apa pana carnea este fiarta , sarea si piperul .
Separat gutuile se taie felii de 1 cm grosime , se prajesc usor in 1 lingura ulei de masline , se scot si se pun pe o farfurie . In uleiul ramas se caramelizeaza 1 l-ta de zahar .
Gutuile prajite si sosul caramel se toarna peste carnea preparata anterior si se mai lasa sa fiarba 15 minute .
Se serveste calda sau rece , este o reteta cu gust de toamna , cu nostalgii dulci acrisoare scaldate in frunze ruginii de amurg .
Dana
Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu mentaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii