Gutuile se curata de partea tare din interior. Ele se taie felii ca la compot.Se pune la incins putin ulei si se pun la prajit feliile de gutui; nu se lasa sa se rumeneasca tare. Se scot; in uleiul incins se caramelizeaza putin zahar. Se ia de pe foc se pune putina apa rece si se pune din nou pe foc mic pana se dizolva zaharul.
Se adauga faina si se amesteca sa se faca precum o ciulama. Se rastoarna in alta cratita compozitie si peste ea se adauga gutuile prajite si putina apa ca sa se poata fierbe gutuile. Daca nu e suficient de dulce se mai pune putin zahar.
Se pune si putina sare si vegeta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii