autor:

Gustos_Ro

» » Mancaruri cu carne

Mancare de limba cu praz si masline

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 noiembrie 2014

Ingrediente
300 g limba de porc, 1 ceapa mare, 2 fire de praz, 300 g masline, 2-3 linguri de pasta de tomate, condimente, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza toate pielitele.

Separat, se caleste ceapa tocata marunt. Se adauga maslinele si se tin cateva minute la calit. Apoi se adauga prazul tocat rondele. intregul amestec se lasa la foc mic pana se inmoaie si prazul.



La sfarsit, se adauga apa in care a fiert limba, astfel incat sa fie acoperite toate ingredientele si se lasa sa fiarba la foc mic. Apoi se adauga limba taiata bucati si se lasa la fiert in continuare. Spre finalul procesului de fierbere se adauga bulion.

Pentru o savoare mai intensa, mancarea de limba cu praz si masline se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se asezoneaza cu sare si piper.



Mod de servire

Se serveste cu paine cu cartofi preparata din faina alba.



Reţeta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner. In noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului.



Reteta “Mancare de limba cu praz si masline” este folosita in Oltenia si preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de limba cu praz si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
orez cu pulpe de pui

orez cu pulpe de pui

intro oala punem ulei sa se incinga adaugam ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare ,dupa

12 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Paine de carne tocata cu sos de ceapa / Gehaktbrood

Paine de carne tocata cu sos de ceapa / Gehaktbrood

Carnea: Incalziti cuptorul la 170 ° C. Luati un castron mare si amestecati carnea tocata

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicolae Rajnita , 13 noiembrie 2015

    Cred ca este cea mai gustoasa reteta de limba de pana acum !

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g limba de porc
  • 1 ceapa mare
  • 2 fire de praz
  • 300 g masline
  • 2-3 linguri de pasta de tomate
  • condimente
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Peste aromatizat