Mancare de limba cu praz si masline

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Mancare de limba cu praz si masline

Ingrediente

  • 300 g limba de porc
  • 1 ceapa mare
  • 2 fire de praz
  • 300 g masline
  • 2-3 linguri de pasta de tomate
  • condimente
  • ulei

Mod de preparare

Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza toate pielitele.

Separat, se caleste ceapa tocata marunt. Se adauga maslinele si se tin cateva minute la calit. Apoi se adauga prazul tocat rondele. intregul amestec se lasa la foc mic pana se inmoaie si prazul.

La sfarsit, se adauga apa in care a fiert limba, astfel incat sa fie acoperite toate ingredientele si se lasa sa fiarba la foc mic. Apoi se adauga limba taiata bucati si se lasa la fiert in continuare. Spre finalul procesului de fierbere se adauga bulion.

Pentru o savoare mai intensa, mancarea de limba cu praz si masline se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se asezoneaza cu sare si piper.

Mod de servire

Se serveste cu paine cu cartofi preparata din faina alba.

Reţeta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner. In noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului.

Reteta “Mancare de limba cu praz si masline” este folosita in Oltenia si preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise