Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza toate pielitele.
Separat, se caleste ceapa tocata marunt. Se adauga maslinele si se tin cateva minute la calit. Apoi se adauga prazul tocat rondele. intregul amestec se lasa la foc mic pana se inmoaie si prazul.
La sfarsit, se adauga apa in care a fiert limba, astfel incat sa fie acoperite toate ingredientele si se lasa sa fiarba la foc mic. Apoi se adauga limba taiata bucati si se lasa la fiert in continuare. Spre finalul procesului de fierbere se adauga bulion.
Pentru o savoare mai intensa, mancarea de limba cu praz si masline se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se asezoneaza cu sare si piper.
Mod de servire
Se serveste cu paine cu cartofi preparata din faina alba.
Reţeta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner. In noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului.
Reteta “Mancare de limba cu praz si masline” este folosita in Oltenia si preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii