autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de mazare cu oua romanesti

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 septembrie 2009

Ingrediente
500 g mazare boabe, 1 ceapa, 1 rosie, 1 ardei gras, 1 lingura pasta gogosari, frunze marar si patrunjel verde, sare, piper, 2 linguri ulei, 2 oua, 2 linguri otet

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se curata si spala ceapa, rosia si ardeiul. Apoi se taie feliute subtiri care se calesc in putin ulei pina devin sticloase.
Adaugam mazarea, sare si piper si lasam sa fiarba bine. Cand mazarea este fiarta se adauga deasupra frunzele tocate de patrunjel si marar.
Intr-o craticioara se pune la fiert apa cu sare . Cand clocoteste adaugam otetul si punem oul spart. Lasam sa fiarba dupa cat de tare vrem sa fie oul. Dupa ce oul este fiert, strecuram printr-o strecuratoare astfel incat oul romanesc sa ramana in strecuratoare si il punem deasupra portiei de mazare.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu oua romanesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de ciuperci

Mancare de ciuperci

Legumele si ciupercile se spala, se curata si se taie dupa cum urmeaza:ceapa si ardeii marunt, brocoli

20 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

1. Dovleceii se spala bine si se taie pe lung in jumatate. 2. Cu ajutorul unei linguri se scobeste

10 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    O macare perfecta !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    Si eu, vreau si eu. Imi place!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Rapid si foarte bun.

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 500 g mazare boabe
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura pasta gogosari
  • frunze marar si patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 oua
  • 2 linguri otet

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O macare perfecta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mazare cu pui