autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de mazare cu oua romanesti

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 septembrie 2009

Ingrediente
500 g mazare boabe, 1 ceapa, 1 rosie, 1 ardei gras, 1 lingura pasta gogosari, frunze marar si patrunjel verde, sare, piper, 2 linguri ulei, 2 oua, 2 linguri otet

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se curata si spala ceapa, rosia si ardeiul. Apoi se taie feliute subtiri care se calesc in putin ulei pina devin sticloase.
Adaugam mazarea, sare si piper si lasam sa fiarba bine. Cand mazarea este fiarta se adauga deasupra frunzele tocate de patrunjel si marar.
Intr-o craticioara se pune la fiert apa cu sare . Cand clocoteste adaugam otetul si punem oul spart. Lasam sa fiarba dupa cat de tare vrem sa fie oul. Dupa ce oul este fiert, strecuram printr-o strecuratoare astfel incat oul romanesc sa ramana in strecuratoare si il punem deasupra portiei de mazare.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu oua romanesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume de vara la cuptor

Legume de vara la cuptor

O reteta delicioasa si foarte usoara.Cantitatile si legumele sunt la alegerea fiecaruia. Tocam

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de legume

Musaca de legume

Se curata cepele si 1 morcov, se toaca marunt sau se dau prin blender si se calesc in 2-3 linguri

20 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    O macare perfecta !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    Si eu, vreau si eu. Imi place!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Rapid si foarte bun.

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 500 g mazare boabe
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura pasta gogosari
  • frunze marar si patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 oua
  • 2 linguri otet

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O macare perfecta !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi fierti cu unt