autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de mazare cu oua romanesti

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 septembrie 2009

Ingrediente
500 g mazare boabe, 1 ceapa, 1 rosie, 1 ardei gras, 1 lingura pasta gogosari, frunze marar si patrunjel verde, sare, piper, 2 linguri ulei, 2 oua, 2 linguri otet

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se curata si spala ceapa, rosia si ardeiul. Apoi se taie feliute subtiri care se calesc in putin ulei pina devin sticloase.
Adaugam mazarea, sare si piper si lasam sa fiarba bine. Cand mazarea este fiarta se adauga deasupra frunzele tocate de patrunjel si marar.
Intr-o craticioara se pune la fiert apa cu sare . Cand clocoteste adaugam otetul si punem oul spart. Lasam sa fiarba dupa cat de tare vrem sa fie oul. Dupa ce oul este fiert, strecuram printr-o strecuratoare astfel incat oul romanesc sa ramana in strecuratoare si il punem deasupra portiei de mazare.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu oua romanesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida frantuzeasca

Conopida frantuzeasca

Conopida se curata, se rupe in buchetele , se spala si se fierbe in apa cu sare. 4 oua se fierb

10 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas de pui cu dovlecel

Papricas de pui cu dovlecel

Ceapa ardeiul si rosia se taie marunt iar dovlecelul curatat, cubulete.Se pune la calit ceapa cu

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 21 %
239.99 lei
189.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    O macare perfecta !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    Si eu, vreau si eu. Imi place!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Rapid si foarte bun.

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 500 g mazare boabe
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura pasta gogosari
  • frunze marar si patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 oua
  • 2 linguri otet

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

69 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

232 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O macare perfecta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

5 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Orez la cuptor cu ceapa