autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Mancare de mazare cu stroganoff de vitel

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2010

Ingrediente
.750g carne stroganoff, .750 g mazare, .3-4 fire ceapa verde, .1-2 morcovi, .o lingurita de zahar, .4-5 linguri de bulion, .1 legatura de marar, .ulei, .sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Se spumeaza.

Separat, intr-o tigaie se soteaza in ulei ceapa taiata marunt si morcovul dat prin razatoare.Cand carnea este aproape fiarta se scoate cu ajutorul unei palete si se pune in tigaia in care am sotat ceapa si morcovul.Se amesteca bine si se lasa sa se inabuse toate timp de cateva minute.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Acest amestec se trece intr-o cratita in care mai adaugam o cana de apa si mazarea.Cand totul este bine facut se adauga zaharul dizolvat in bulion , o parte din marar si se mai lasa la foc circa 5- 10 min.Se da jos de pe foc si se aromeaza cu mult marar.Se serveste calda alaturi de cartofi prajiti sau alta garnitura.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu stroganoff de vitel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Delicioasa si arata super.Felicitari!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Mancarea este foarte gustoasa, dar cred totusi ca, ar trebui sa folosim termeni romanesti, limba romana este foarte bogata...

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Foarte frumoasa si foarte buna mazarica ta.

    • maria mihalache , 28 mai 2010

      Asa este Ramona.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      De data aceasta va invit sa gatim friptura pe ruseste, dupa o reteta speciala, cunoscuta in toata lumea si anume Beef Stroganoff. Reteta este atribuita unui conte rus, foarte gurmand, pe nume Pavel Stroganoff, de fapt adevaratul creator se pare ca a fost bucatarul acestuia. Desi reteta de Beef Stroganoff este veche, ea a aparut mentionata pentru prima data in cartile de bucate cunoscute de-abia in 1932. Celebritatea a atins-o dupa cel de-al doilea razboi mondial. Beef Stroganoff se face din steak, adica antricot fraged de vita, pentru ca asa se face mai repede. Este un preparat delicios, care are si o varianta la care sosul se face din supa de ciuperci si se adauga si vin alb.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      O bunãtate,mai ales cu ceapã verde!!!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • .750g carne stroganoff
  • .750 g mazare
  • .3-4 fire ceapa verde
  • .1-2 morcovi
  • .o lingurita de zahar
  • .4-5 linguri de bulion
  • .1 legatura de marar
  • .ulei
  • .sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa si arata super.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mancare de limba cu praz si masline