autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mancare de pasare cu masline

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2,500 kg pasare, 200 ml ulei, 200 g ceapa, 200 g morcovi, 100 g telina, 100 g faina, 150 g pasta de tomate, 150 ml vin, 250 g masline, 50 g lamaie, sare, piper, cimbru, foi de dafin, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Pasarea se curata, se trece prin flacara, se spala, se scurge, se portioneaza si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei cu adaos de supa sau apa. Cand bucatile de carne sint gata, se scot si se aseaza in alt vas. Ceapa si zarzavatul se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in grasimea ramasa de la prajitul carnii, adaugind si restul de grasime. Faina se desface in supa sau apa si se adauga in vasul cu zarzavat, amestecand componentele. Cand sunt aproape inabusite, se adauga: pasta de tomate dizolvata in supa sau apa, foile de dafin, cimbrul, piperul pisat, lasand sa fiarba cca 30 minute. Dupa fierbere, componentele se paseaza prin strecuratoare, iar sosul obtinut se pune peste bucatile de carne si se fierbe totul cca 60 minute.
Maslinele se oparesc, se trec prin apa rece si se adauga in vasul cu carne. Se pune apoi si vinul. La servire se adauga o felie de lamaie la fiecare portie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pasare cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita de inimi si pipote de pasare

Tocanita de inimi si pipote de pasare

Se spala pipotele si inimile de pui si se pun intr-o tigaie la prajit in putin ulei. Dupa cca 5 min,

30 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 15 %
499.99 lei
424.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Criss_love

    Criss_love (Chef de cuisine) , 21 martie 2009

    Nu e prea mult ulei? Eu sunt la dieta si cam evit sa mananc cu mult ulei. Poate doar mi se pare, avand in vedere cantitatea de pasare.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

33 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Criss_love

Criss_love (Chef de cuisine)

Nu e prea mult ulei? Eu sunt la dieta si cam evit sa mananc cu mult ulei. Poate doar mi se pare, avand in vedere cantitatea de pasare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Pui cu legume la cuptor