autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mancare de pasare cu masline

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2,500 kg pasare, 200 ml ulei, 200 g ceapa, 200 g morcovi, 100 g telina, 100 g faina, 150 g pasta de tomate, 150 ml vin, 250 g masline, 50 g lamaie, sare, piper, cimbru, foi de dafin, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Pasarea se curata, se trece prin flacara, se spala, se scurge, se portioneaza si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei cu adaos de supa sau apa. Cand bucatile de carne sint gata, se scot si se aseaza in alt vas. Ceapa si zarzavatul se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in grasimea ramasa de la prajitul carnii, adaugind si restul de grasime. Faina se desface in supa sau apa si se adauga in vasul cu zarzavat, amestecand componentele. Cand sunt aproape inabusite, se adauga: pasta de tomate dizolvata in supa sau apa, foile de dafin, cimbrul, piperul pisat, lasand sa fiarba cca 30 minute. Dupa fierbere, componentele se paseaza prin strecuratoare, iar sosul obtinut se pune peste bucatile de carne si se fierbe totul cca 60 minute.
Maslinele se oparesc, se trec prin apa rece si se adauga in vasul cu carne. Se pune apoi si vinul. La servire se adauga o felie de lamaie la fiecare portie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pasare cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui

Ciulama de pui

ţară, am fiert-o mai întâi la oala cu presiune cam 30-40 minute după care am continuat să o

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Porc Pekin cu orez

Porc Pekin cu orez

Taiem carnea in fasii subtiri de 3-4 cm si o punem intr-o cutie ce poate fi inchisa. Amestecam bine

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Criss_love

    Criss_love (Chef de cuisine) , 21 martie 2009

    Nu e prea mult ulei? Eu sunt la dieta si cam evit sa mananc cu mult ulei. Poate doar mi se pare, avand in vedere cantitatea de pasare.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

33 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Criss_love

Criss_love (Chef de cuisine)

Nu e prea mult ulei? Eu sunt la dieta si cam evit sa mananc cu mult ulei. Poate doar mi se pare, avand in vedere cantitatea de pasare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Ficatei de Pui cu Legume Mexicane