autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Mâncare de post cu ciuperci şi dovleac

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2011

Ingrediente
vreo 10 ciuperci champignons mai mari, 1 ceapă, 1 căpăţână de usturoi, sare, piper, ulei de măsline, pătrunjel verde, , Varianta 2(mai adăugaţi):, o jumătate de cană de orez fiert, 4 linguri de pastă de roşii

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se curăţă, se păstrează picioruşele care se toacă . Se călesc picioruşele cu ceapa în ulei de măsline.Se adaugă la sfârşit si putin usturoi şi pătrunjel tocat. Eu am tăiat în fiecare ciupercă 1 căţel de usturoi. Pentru cine doreşte se poate adăuga orez fiert şi pastă de roşii în umplutură.
Pune ciupercile în tavă. Umple-le şi adaugă un strop de ulei de măsline.
Dacă îţi place dovleacul, pune şi câteva felii în tavă, se vor coace şi iau savoarea sucului lasat de ciuperci.
Coace în cuptor preîncălzit până se fac. Presară pătrunjel vede la servire.
Serveşte cu salata verde si cu roşii. Cui nu-i place dovleacul poate servi cu piure de cartofi, fasole scăzută.
NOTĂ
Pentru reţetă obişnuită poţi adăuga nişte cârnat tocat în umplutura cu orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de post cu ciuperci şi dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Praz gratinat (Gratin de poireau)

Praz gratinat (Gratin de poireau)

de la firele de praz se ia doar partea alba care se taie in rondele, apoi se fierbe in apa cu sare

3 voturi    1 comentariu
50 min
Retete vegetariene
Mancare de ciuperci cu dovlecei si praz

Mancare de ciuperci cu dovlecei si praz

Legumele se asaza in tava. Se presara sare, piper, se adauga usturoiul tocat marunt.Se varsa sucul

2 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 iunie 2011

    O mancare excelenta nu numai in perioada de post !

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 06 martie 2011

    Pur si simplu delicioasa,felicitari.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

    Un deliciu!***** Sa tot tii post cu asa bucate...........

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • vreo 10 ciuperci champignons mai mari
  • 1 ceapă
  • 1 căpăţână de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel verde
  • Varianta 2(mai adăugaţi):
  • o jumătate de cană de orez fiert
  • 4 linguri de pastă de roşii

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O mancare excelenta nu numai in perioada de post !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Budinca din zmeura cu afine si seminte de chia