Mancare de praz cu miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie
Mancare de praz cu miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Ingrediente

  • - 4 portii cotlet (coaste) miel
  • - 200 ml vin alb
  • - 3-4 linguri ulei de masline
  • - 1 fir praz (din cel gros)
  • - 1 leg ceapa verde
  • - 1 leg usturoi verde
  • - sare
  • - piper
  • - sos iute
  • - un cub de unt
  • - 2 fire rozmarin verde
  • - 2 fire salvie verde
  • - ridichi rosii
  • - cateva fire spanac
  • - 1 ardei iute
  • - paine pt crutoane
  • - condimente crutoane
  • - ulei de masline

Mod de preparare

Se pregateste aparatul de marinat Food Saver si caserola pentru marinare rapida. Carnea se condimenteaza cu sare, piper, sos iute. Se asaza in caserola, se toarna vinul si uleiul, se adauga ceapa verde si usturoiul tocate. Se acopera cu capacul, se preseaza bine, apoi se conecteaza cu furtunasul din dotare la aparatul de vidare Food Saver. Se videaza caserola, se inchide butonul si se deconecteaza de la aparat. Se da la rece un sfert de ora. Se scoate apoi, se desface butonul si se scoate carnea.

Prin acest procedeu carnea va fi marinata in cateva minute, nu mai este nevoie sa o lasam peste noapte la marinat asa cum procedam in mod obisnuit.

Se pregateste slowcooker-ul, se asaza carnea in el, se toarna si baitul in care s-a marinat carnea.

Prazul se curata si se taie in rondele groase. Se adauga peste carne, alaturi de cateva fire de rozmarin si salvie, si cubul de unt. Se porneste aparatul si se seteaza durata de 4 ore, pe functia low. Dupa ce s-a gatit carnea, se scoate pe un platou, se adauga si sos si se serveste cu salata de ridichi si spanac, asezonata cu suc de lamaie si rondele de ardei iute si crutoane aromatizate cu usturoi si boia iute.

Carnea a iesit extrem de frageda, pur si simplu plina de arome, frageda si suculenta, si asta extrem de rapid, numai cu ajutorul caserolei de marinate de la Food Saver, iar crutoanele aromatizate au completat din plin preparatul.

Sa va fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise