Punem cuburile de soia sa fiarba 20 minute in apa clocotita si sarata. Separat intro cratita incingem uleiul, punem ceapa taiata marunt, calim usor, adaugam boia, cartofii curatati, spalati si taiati cuburi. Adaugam ciupercile spalate si taiate bucati, saram si amestecam sa nu se lipeasca mancarea de cratita. Dupa 2 minute, acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc domol cam 20-25 minute, pana se fierb cartofii si se formeaza un fel de sos. Scurgem cuburile de soia de apa, le presam usor sa iasa apa din ele, le adaugam peste cartofi si ciuperci, adaugam cubul de legume, potrivim de sare, lasam sa clocoteasca impreuna 1 minut. Se consuma cu patrunjel tocat marunt si muratura, langa mamaliga fierbinte.
Sfat: eu am folosit cartofi albi si mancarea s-a ingrosat de la sine. Daca aveti cartofi rosii, care nu se sfarama, s-ar putea sa trebuiasca sa ingrosati mancarea cu diresatura ( 1-2 lingurite cu varf de faina alba, inmuiata cu putina apa rece, sa aiba consistenta unei smantani pe care o adaugati la mancare si clocotiti 1 minut).
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii