1. Mai intai curatam si spalam bine urzicile , in apa rece ( pentru ca e posibil sa mai gasim tije mai groase, paie, pamant ).
2. Intr-o oala in care fierbe apa cu sare, punem la fiert si urzicutele gata spalate, dar in momentul in care apa clocoteste; se lasa asa la fiert cca 15-20 min ( pana cand sunt bine patrunse ).
3. Urzicile fiert se stercoara de zeama ( din care insa mai pastram o cescuta pentru a lega mancarica ), apoi se pun in blender si se mixeaza bine ( mama se folosea inainte de lingura de lemn- freca bine de tot piureul de urzicute si punea si o lingurita de malai ).
4. Piureul de urzicute se potriveste de gust , adaugand sare sau delikat, si, tot in acest moment adaugam o lingura de faiana si o omogenizam bine in acest amestec.
5. Intre timp , trebuie ca pe foc sa fi pus la calit o ceapa maricuta, iar in momentul cand aceasta e rumenita vom adauga piureul de urzici peste si, in fir subtire , incorporam si ceasca cu zeama oprita.
6. Mai lasam acest amestec pe foc mic cca 10 min , apoi adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunt, marunt ! servim mancarica cu mamaliguta si un ou prajit ( daca nu tineti cumva post). Mie imi place ca aceasta mancare sa o insotesc si cu un sos de hrean .
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii