autor:

paduraru alina

» » Retete vegetariene

Mancare de urzici ( ca la mama acasa)

Autor: paduraru alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paduraru alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2011

Ingrediente
5 legaturi de urzicute ( asa am cerut eu la piata pentru cca 2 portii), 2 linguri ulei, 1 ceapa mare, 1 lingura faina, sare ( eventual chiar si delikat ), 2 catei de usturoi, optional : 1 ou prajit / portie, sos de hrean ( hrean ras+ sare + otet ).

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

57 voturi

Mod de preparare

1. Mai intai curatam si spalam bine urzicile , in apa rece ( pentru ca e posibil sa mai gasim tije mai groase, paie, pamant ).
2. Intr-o oala in care fierbe apa cu sare, punem la fiert si urzicutele gata spalate, dar in momentul in care apa clocoteste; se lasa asa la fiert cca 15-20 min ( pana cand sunt bine patrunse ).
3. Urzicile fiert se stercoara de zeama ( din care insa mai pastram o cescuta pentru a lega mancarica ), apoi se pun in blender si se mixeaza bine ( mama se folosea inainte de lingura de lemn- freca bine de tot piureul de urzicute si punea si o lingurita de malai ).
4. Piureul de urzicute se potriveste de gust , adaugand sare sau delikat, si, tot in acest moment adaugam o lingura de faiana si o omogenizam bine in acest amestec.
5. Intre timp , trebuie ca pe foc sa fi pus la calit o ceapa maricuta, iar in momentul cand aceasta e rumenita vom adauga piureul de urzici peste si, in fir subtire , incorporam si ceasca cu zeama oprita.
6. Mai lasam acest amestec pe foc mic cca 10 min , apoi adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunt, marunt ! servim mancarica cu mamaliguta si un ou prajit ( daca nu tineti cumva post). Mie imi place ca aceasta mancare sa o insotesc si cu un sos de hrean .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici ( ca la mama acasa)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii

  • Gogu , 25 martie 2019

    Cu Delikat...Cine stie sa gateasca nu foloseste Delikat!

  • Mariana , 10 aprilie 2018

    Te felicit.O folosesc ori de cate ori am ocazia.E reteta cea mai buna

  • Daniela , 17 martie 2018

    E ceea ce cautam! Multumesc!

    • Nicole , 15 martie 2017

      reteta pare interesanta ,curand o voi incerca si eu .multumesc

    • Tanta Stroe , 19 aprilie 2015

      foarte bune nota 10!!!!!!!!!!!!!

    • Sabin Buhrad , 26 martie 2015

      Sunt un deliciu si foarte SANATOASE.

    • Ludmila Grigoras , 26 martie 2015

      mmmmm foarte buna

    • Nicusor Baltat , 21 martie 2015

      lets try....

    • Bojan Virgil , 31 ianuarie 2015

      Mmmmmmmmmmmmm fff bune

    • Florinel Sorin , 31 martie 2014

      Mmmmmmmmmmmmm fff bune

    • Fanuţa Vasilescu , 31 martie 2014

      mmmm ce bunatate

    • Rodica Ioana

      Rodica Ioana (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2012

      Scumpica, mancarica pare a fi in regula, dar chestia "ca la mama acasa", e greu de digerat. Nu stiu cati ani ai, dar taaaaare ma indoiesc ca mamica ta facea mamaliguta stelute. Internetul e cel care ne-a facut sa intelegem cat de rudimentara e bucataria romaneasca din punct de vedere estetic. Ma contrazice cineva??? Poate doar cu un CUIB DE VIESPI!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

      Tare bine arata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

57 voturi

Ingrediente

  • 5 legaturi de urzicute ( asa am cerut eu la piata pentru cca 2 portii)
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura faina
  • sare ( eventual chiar si delikat )
  • 2 catei de usturoi
  • optional : 1 ou prajit / portie
  • sos de hrean ( hrean ras+ sare + otet ).

Raporteaza reteta

Retete
de paduraru alina
Tort de mere cu biscuiti

Tort de mere cu biscuiti

1. Se pun la inmuiat stafidele in rom, pentru cca 3o min.Merele se spala, se taie cubulete si se

7 voturi    2 comentarii
20 min
Torturi
mar copt cu nuca si amaretto

mar copt cu nuca si amaretto

1. Spalam bine merele, apoi cu ajutorul unui cutit ( sau a unui aparat special ) scoatem miezul si

10 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
tort de pandispan cu ness

tort de pandispan cu ness

Blatul pentru acest tort este unul simplu, adica cel de pandispan ( pe care eu il ador: ) ). Singura

18 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Gogu

Cu Delikat...Cine stie sa gateasca nu foloseste Delikat!

Retete

din Retete vegetariene

Legume la cuptor Legume la cuptor

Fierbem broccoli. Taiem ceapa felii, dovlecelul il taiem in bucati mai mari si rosiile le lasam intregi sau le puteti taia in 2. Dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac pe pat de mamaliga Spanac pe pat de mamaliga

Pregatim mamaliga (pentru mamaliga nu am masurat cantitatile folosite). O puteti face dupa gustul vostru. Nu trebuie sa fie foarte moale. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Mancarica de telina cu mastine