Curatam cartofii , ii spalam si apoi ii taiem cubulete.
Varza creata o desfacem frunza cu frunza, ii taiem cotorul, o spalam bine si o tamponam cu un servet de hartie, apoi apoi taiem frunzele in patratele.
Curatam ceapa si o taiem feliute , iar usturoiul il curatam si il trecem prin presa.
In doua linguri de ulei calim ceapa pina devine sticloasa, apoi adaugam pasta de gogosari ,varza si cartofii taiati.
Amestecam sa se omogenizeze.
Adaugam apa pina trece de varza si cartofi si condimentam cu sare, piper si marar verde tocat.
Lasam sa fiarba la foc lin pina sunt fierte legumele.
Intre timp pregatim chftelutele pe care le asezam intr-o tava pe o hartie de copt, stropita cu putin ulei.
Le dam la cuptor la 180 de grade si dupa 15 minute le intoarcem pe partea cealalta.
Dupa ce mancarea este fiarta , amestecam o lingura de amidon cu smatana si o rasturnam peste mancarea de varza creata, amestecam si lasam sa dea un clocot.
Acum e gata si mancarea si chiftelutele, asa ca se pot servi !
Pofta mare sa aveti !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii