autor:

Blogul lui Haplea

» » Mancaruri cu carne

Mancare mexicana

Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Mexic


    Reteta postata pe: 08 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Mexic


Reteta postata pe: 08 august 2010

Ingrediente
- 500 grame carne tocată amestec porc şi vită, - 400 grame fasole roşie, - 4 roşii coapte, - 2 cepe, - 2 ardei capia, - un ou, - muştar, - condimente (chilli, piper, sare), - sosuri picante

Dificultate: Medie Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

- se toacă o ceapă şi se adaugă peste carnea tocată. Peste ele spargem un ou şi turnăm sos picant. Amestecăm, iar apoi formăm chifteluţele .
- între timp tăiem ceapa julien, ardeiul în felii lungi şi subţiri. Decojim roşiile şi le tocăm mărunt.
- prăjim chifteluţele.
- se căleşte ceapa , iar apoi se adaugă roşiile . Peste, se pune fasolea , iar apoi ardeiul.
- se lasă la foc redus 5-10 minute, iar apoi adăugăm condimentele (sos iute şi chilli).
- după alte 10 minute se adaugă chifteluţele pentru a se încălzi
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare mexicana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de porc in sos cu bulion si mamaliga

Pulpa de porc in sos cu bulion si mamaliga

Intro cratita, punem uleiul la incins, adaugam ceapa (curatata, spalata, taiata marunt), calim pana

12 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Fave cu bacon

Fave cu bacon

Se scot boabele de fasole din pastai si se pun la fiert in apa cu sare timp de 30 min. Intre timp

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Raluca Buzoianu

    Raluca Buzoianu (Chef de cuisine):

    Am modificat putin reteta, in sensul ca am preferat sa calesc in wok in foarte putin ulei, compozitia pentru chiftelute ( carne tocata de vaca, o ceapa si un ou). Sosul l-am gatit conform retetei prezentate, apoi l-am amestecat cu carnea calita. A iesit o mancare extrem de gustoasa si sper mai putin grea decat varianta cu chiftelute. Data viitoare voi adauga si boabe de porumb.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 500 grame carne tocată amestec porc şi vită
  • - 400 grame fasole roşie
  • - 4 roşii coapte
  • - 2 cepe
  • - 2 ardei capia
  • - un ou
  • - muştar
  • - condimente (chilli
  • piper
  • sare)
  • - sosuri picante

Raporteaza reteta

Retete
de Blogul lui Haplea
Supă cremă de roşii

Supă cremă de roşii

Se curăţă şi se taie legumele. Punem apa şi uleiul într-o oală, la fiert, în care adăugăm

1 vot    3 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Pateuri cu ciocolata si alune

Pateuri cu ciocolata si alune

- tăiem foaia de aluat în 12 dreptunghiuri - punem în mijlocul fiecărui dreptunghi câte o

3 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine

Tort diplomat cu zmeura si afine

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj - tăiem

2 voturi    2 comentarii
2h 10 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Jambon pe varza la tava