autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Mancarea marinarului(Sjömansgryta)

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2013

Ingrediente
6 felii pulpa de vita, 2 cepe, 200 ml bere neagra, cimbru uscat, foi de dafin, 2 radacini micute de patrunjel 6 cartofi, ulei, sare, piper macinat, Pentru sos, 1lingura pasta de tomate, 1 lingura amidon, 1 lingura mustar, boabe de piper, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Incingem ulei intr-o tigaie si punem feliile de carne la prajit pe care le-am condimentat cu sare si piper dupa preferinta.Lasam sa scada sucul pe care si-l lasa circa 15 min pe foc avand grija sa o intoarcem pe ambele parti.Scoatem apoi bucatile de carne pe un servet absorbant iar in uleiul ramas calim ceapa pe care am taiat-o marunt.Adaugam apoi carnea ,radacinile de patrunjel taiate rondele ,cimbrul si foile de dafin.Turnam berea si apoi adaugam si apa astfel incat carnea sa fie acoperita de lichid.Condimentam dupa gust cu sare si piper si apoi lasam pe foc,sub capac,circa 1 ora si 15 min. avand grija ca din cand sa mai amestecam.Cand carnea este aproape gata am adaugat cartofii taiati in sferturi si lasam pana cand totul este bine facut.
Scoatem carnea si cartofii ,asezam pe un platou iar in sosul rezultat am adaugat amidonul,(dizolvat in putina apa rece),mustarul ,cateva boabe de piper si pasta de tomate.Amestecam si lasam pana cand sosul scade,se ingroasa ,apoi tragem de pe foc.
Pe o farfurie asezam carnea ,cartofii si turnam sos atat peste carne cat si peste cartofi.Asezonam cu patrunjel verde.Daca mai ramane sos(si cu siguranta mai ramane)il punem intr-un bol si il servim la masa pentru cine mai doreste,pentru cine mai pofteste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarea marinarului(Sjömansgryta)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri pe gratar

Rulouri pe gratar

Carnea se bate ca pentru snitele si se codimenteaza dupa gust, cascavalul se da pe razatoare si apoi

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmale cu carne de pui in vas de lut

Sarmale cu carne de pui in vas de lut

Carnea de pui se pune intr-un castron, se amesteca cu ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lapos Nanda Maria , 14 ianuarie 2015

    eu fac ceva asemanator,dar cu carne de porc,si las acolo sosul nu-l scot separat

  • Fara foto

    Maria Picu , 13 decembrie 2013

    Va recomand aceasta mancare ,este delicioasa.Va doresc pofta buna/

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2013

    mie mi a placut!

    • Fara foto

      Dinu Sabadac , 11 decembrie 2013

      am sa incerc si eu dupa cum e descrisa pare sa iasa ff buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

7 voturi

Ingrediente

  • 6 felii pulpa de vita
  • 2 cepe
  • 200 ml bere neagra
  • cimbru uscat
  • foi de dafin
  • 2 radacini micute de patrunjel 6 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sos
  • 1lingura pasta de tomate
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura mustar
  • boabe de piper
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

25 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
maria mihalache

maria mihalache (Chef de cuisine)

mie mi a placut!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur