autor:

Gatiticuspor

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de fasole cu afumatura

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 noiembrie 2012

Ingrediente
- o conserva de fasole (400g) si nu ma bateti dar nu am gasit fasole uscata, - o ceapa plus un fir de ceapa verde pentru un plus de culoare, - un morcov, - un ardei gras (eu am pus kapia), - 100g costita afumata, - 3 felii carnat chorizo (optional, mie imi place cand gasesc bucati crocante de chorizo in fasole), - un cub condimente de legume, - patrunjel dupa gust, - o lingura pasta de tomate, - sare si piper, - ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Daca folositi fasole uscata, puneti-o la fiert in apa rece pana ce incepe sa se inmoaie si sa se decojeasca, apoi schimbati apa si puneti la fiert din nou pana se sfarama cand strangeti bobul de fasole intre degete.



Daca folositi fasole la conserva procedati astfel: taiati costita afumata si chorizo in felii subtiri si puneti-le la prajit in putin ulei.

Tocati ceapa morcovul si ardeiul gras si puneti-le la calit peste costita afumata.

Cand legumele s-au calit adaugati fasolea scursa de apa si amestecati bine.

Adaugati apa cat sa acopere toate ingredientele si lasati sa dea in clocot.

Cand apa a inceput sa clocoteasca adugati cubul de legume si amestecati pana se dizolva, potriviti de sare si piper.

Adaugati pasta de tomate, amestecati bine si lasati sa fiarba pentru inca 15 minute la foc mic. Acoperiti oala cu un capac.

La final adaugati patrunjelul tocat marunt si luati de pe foc.

Eu am servit aceasta buntate cu castraveti murati si gogosari.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de carne si cartofi

Musaca de carne si cartofi

Se pun cartofii cu tot cu coaja la fiert. Intre timp, ne putem apuca de lucru: calim ceapa in putin

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca

Zacusca

In primul rand puneti vinetele si ardeii capia la copt. Intre timp cat se coc vinetele si ardeii

2 voturi    0 comentarii
10h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2014

    Buna fasolica!!

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2013

    Delicios!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • - o conserva de fasole (400g) si nu ma bateti dar nu am gasit fasole uscata
  • - o ceapa plus un fir de ceapa verde pentru un plus de culoare
  • - un morcov
  • - un ardei gras (eu am pus kapia)
  • - 100g costita afumata
  • - 3 felii carnat chorizo (optional
  • mie imi place cand gasesc bucati crocante de chorizo in fasole)
  • - un cub condimente de legume
  • - patrunjel dupa gust
  • - o lingura pasta de tomate
  • - sare si piper
  • - ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

5 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

COSTEO (Chef de cuisine)

Buna fasolica!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Musaca cu dovlecei si carne tocata de curcan