autor:

Gatiticuspor

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de fasole cu afumatura

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 noiembrie 2012

Ingrediente
- o conserva de fasole (400g) si nu ma bateti dar nu am gasit fasole uscata, - o ceapa plus un fir de ceapa verde pentru un plus de culoare, - un morcov, - un ardei gras (eu am pus kapia), - 100g costita afumata, - 3 felii carnat chorizo (optional, mie imi place cand gasesc bucati crocante de chorizo in fasole), - un cub condimente de legume, - patrunjel dupa gust, - o lingura pasta de tomate, - sare si piper, - ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Daca folositi fasole uscata, puneti-o la fiert in apa rece pana ce incepe sa se inmoaie si sa se decojeasca, apoi schimbati apa si puneti la fiert din nou pana se sfarama cand strangeti bobul de fasole intre degete.



Daca folositi fasole la conserva procedati astfel: taiati costita afumata si chorizo in felii subtiri si puneti-le la prajit in putin ulei.

Tocati ceapa morcovul si ardeiul gras si puneti-le la calit peste costita afumata.

Cand legumele s-au calit adaugati fasolea scursa de apa si amestecati bine.

Adaugati apa cat sa acopere toate ingredientele si lasati sa dea in clocot.

Cand apa a inceput sa clocoteasca adugati cubul de legume si amestecati pana se dizolva, potriviti de sare si piper.

Adaugati pasta de tomate, amestecati bine si lasati sa fiarba pentru inca 15 minute la foc mic. Acoperiti oala cu un capac.

La final adaugati patrunjelul tocat marunt si luati de pe foc.

Eu am servit aceasta buntate cu castraveti murati si gogosari.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei cu legume

Dovlecei cu legume

Dovleceii se spala, se taie la capete si se fierb intregi cca 15 minute. Dupa ce s-au racit se taie

37 voturi    12 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de luna lui Cuptor

Ghiveci de luna lui Cuptor

Păi, azi e joi în Sebeş, adică piaţă mare! Dacă nu te vezi în piaţă, nu exişti. Mici-unii

9 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2014

    Buna fasolica!!

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2013

    Delicios!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • - o conserva de fasole (400g) si nu ma bateti dar nu am gasit fasole uscata
  • - o ceapa plus un fir de ceapa verde pentru un plus de culoare
  • - un morcov
  • - un ardei gras (eu am pus kapia)
  • - 100g costita afumata
  • - 3 felii carnat chorizo (optional
  • mie imi place cand gasesc bucati crocante de chorizo in fasole)
  • - un cub condimente de legume
  • - patrunjel dupa gust
  • - o lingura pasta de tomate
  • - sare si piper
  • - ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

COSTEO (Chef de cuisine)

Buna fasolica!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Piept de pui cu legume