-se spala si se taie prazul in rodele
-se curata si se spala telina
-se pune in cratita prazul si telina taiata in felii si frunzele si radacina
-se acopera cu apa pana la jumatate sise adauga o ceasca mica de ulei( sau grasimea vegetala)
-se adauga cubul de carne(daca doriti)
-se pune sare si piper dupa gust si se fierb cu capac la un foc redus pana se patrund cu furculita
-la acest punct nu se amesteca cu lingura deoarece se vor sfarama cilindrurile de praz si isi pierd aspectul
-se trag de pe foc si se pregateste oul ,se bate spuma se adauga zeama de la lamaia(1/2 numai)se pune putin din zeama mancarii in oul batut ,se amesteca si se toarna compozitia peste mancarica amestecand prin miscari in cerc a cratitei sa se duca oul peste toata mancarica
-se serveste cu branza si paine proaspata
P.S. cine doreste pote sa foloseasca carne de porc pe care a fier-o inainte si urmeza reteta mea in zeama de carne in loc de apa si carne in loc de cubul de carne

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii