autor:

gheli1

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de praz cu telina

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 07 aprilie 2012

Ingrediente
500 gr de praz, 1 telina mica (radacina si frunzele), 1 ou, 1/2 de lamaie, 1 cub de carne de vitel(pentru cine doreste), sare ,piper dupa gust, -ulei de masline sau unsoare de bucatarie vegetala

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

-se spala si se taie prazul in rodele

-se curata si se spala telina

-se pune in cratita prazul si telina taiata in felii si frunzele si radacina

-se acopera cu apa pana la jumatate sise adauga o ceasca mica de ulei( sau grasimea vegetala)

-se adauga cubul de carne(daca doriti)

-se pune sare si piper dupa gust si se fierb cu capac la un foc redus pana se patrund cu furculita

-la acest punct nu se amesteca cu lingura deoarece se vor sfarama cilindrurile de praz si isi pierd aspectul

-se trag de pe foc si se pregateste oul ,se bate spuma se adauga zeama de la lamaia(1/2 numai)se pune putin din zeama mancarii in oul batut ,se amesteca si se toarna compozitia peste mancarica amestecand prin miscari in cerc a cratitei sa se duca oul peste toata mancarica

-se serveste cu branza si paine proaspata

P.S. cine doreste pote sa foloseasca carne de porc pe care a fier-o inainte si urmeza reteta mea in zeama de carne in loc de apa si carne in loc de cubul de carne
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de praz cu telina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pancakes cu dovlecel

Pancakes cu dovlecel

Continui seria clatitelor, de data aceasta cu unele sarate cu dovlecel pentru ca sigur v-ati saturat

7 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca cu carne de curcan si oua de prepelita

Musaca cu carne de curcan si oua de prepelita

Se curata si se spala zarzavatul, apoi radacina de patrunjel si morcovul se dau prin razatoarea fina,

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr de praz
  • 1 telina mica (radacina si frunzele)
  • 1 ou
  • 1/2 de lamaie
  • 1 cub de carne de vitel(pentru cine doreste)
  • sare ,piper dupa gust
  • -ulei de masline sau unsoare de bucatarie vegetala

Raporteaza reteta

Retete
de gheli1
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
mancarica de fasole verde