Mancarica de vinete

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 buc. vinete
  • 3 buc. ardei grasi
  • 4 buc.ceapa
  • 2 buc.morcov
  • 1 buc. patrunjel radacina
  • 2 buc.rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • o ceasca ulei
  • 2 linguri bulion
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • apa.

Mod de preparare

Se aleg vinete potrivite care se curata de coaja, se taie rondele, se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o sita. Intre timp se taie ceapa marunt, morcovul si patrunjelul in rondele subtiri. Ceapa se caleste in ulei pana devine lucioasa se adauga morcovul si patrunjelul taiate rondele si se calesc in continuare. Cand vinetele s-au scurs se ia fiecare bucata, se stoarce de zeama si se prajeste in ulei incins. Intr-o cratita se pune un rand de vinete, un rand de legumele calite si usturoi taiat felii subtiri, apoi se continua aceasta operatiune pana ramane deasupra un strat de legume calite peste care se adauga rosiile taiate felii. Intr-un castron se dilueaza cu apa bulionul, se adauga sare dupa gust si patrunjelul tocat marunt, se omogenizeaza si se toarna peste legume. Daca este necesar se mai completeaza cu apa astfel incat legumele sa fie acoperite. Se da cratita la foc potrivit 45-50 de minute.

Se serveste calda sau rece. Este foarte buna cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise