autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Maqlube a la Husny

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 30 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 30 mai 2010

Ingrediente
1 pui, 1 conopida, 3 rosii, 3 morcovi, 1 ceapa, o cana mare ( 300 ml)orez, 3 linguri ulei de masline, sare, piper, ienibahar, 10 boabe cardamom, 7 boabe cuisoare, 1 lingurita turmenic( curcuma) pudra, 1/2 lingurita cumin verde pudra, 1/2 lingurita piper macinat, 1/2 lingurita cardamom macinat

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Puiul se curata, se spala si se transeaza apoi il punem la fiert cu ceapa curatata , sare, boabele de piper, enibahar, boabele de cardamom si de cuisoare.Il lasam sa fiarba de jumatate.
Morcovii se curata, se spala si se taie rondele, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare.
Conopida se desface in buchetele si se opareste in apa cu sare.
Rosiile spalate le taiem rondele.
Orezul se spala in mai multe ape si il lasam la inmuiat in apa calduta pina il folosim.
Intr-un vas mai inalt pe care il putem baga la cuptor punem rosiile taiete rondele, astfel incat sa acopere fundul acestuia.
Rasturnam apa in care au fiert conopida si morcovii.
Peste rosii montam bucatile de carne semi fierte, apoi conopida oparita si morcovii peste.
Orezul scurs de apa, il amestecam cu pudra de turmenic, piper,cumin verde , sare si cardamom.
Il rasturnam peste morcovi si adaugam supa in carea afiert puiul, astfel incat zeama sa depaseasca orezul. Daca nu ajunge mai adaugam apa.
Bagam vasul in cuptorul dinainte incalzit si lasam sa se faca maqlube aproximativ o ora, ora si jumatate.
Cand orezul este gata punem peste el 3 linguri ulei de masline si lasam vasul acoperit in aragazul cu focul stins, cam 20 minute.
Punem o farfurie peste vas si cu miscare iute rasturnam maqlube cu fundul in sus pe farfurie, pentru a putea fi servit.
Eu l-am lasat sa se raceasca pina a doua zi cand am facut aceasta operatiune.
Servim maqlube cu salata.
PS. reteta , dupa cum arata si titlul, este primita de la Husny(Camelia) care a preparat aceasta reteta cu vinete in loc de conopida si a prajit toate legumele, nu le-a fiert.
Iti multumesc tare mult pentru reteta, draga Camy...este minunata !
Daca ti-a placut reteta noastra "Maqlube a la Husny" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui umplut

Piept de pui umplut

Se taie pieptul de pui in 4 fileuri dupa care se bate bine cu ciocanul. Ciupercile se taie fasii

12 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

Cartofii se curata de coaja ,se spala ,se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Ii

34 voturi    10 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    O mancare arabeasca deliciosa ce merita incercata chiar daca cere mai mult timp pentru preparare. Eu o fierb pe aragaz , nu o pun la cuptor.Secretul sta in cantitatea de supa pe care o pui in asa fel incat bobul de orez sa ramana firm.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Foarte apetisant " tortuletul" tau! Felicitari.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Felicitari Sidy , arata extraordinar !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Arata super bine!

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Daca e la fel de buna mincarea pe cit de bine arata, atunci reusita ta este deplina, felicitari!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Ti-a reusit excelent. Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Foarte reusita, arata tare bine.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Arata foarte bine!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Ti- a iesit extraordinar "maqlube-area", adica " intoarcerea", "rasturnarea". Daca scopul retetei , asa cum explica husni, e ca toate sa fie de-a-ndoaselea, la tine, expunerea, si prezentarea fotografica au fost mai mult decit firesti.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      ce bine arata,nu am mancat niciodata

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Mereu la mare inaltime! Felicitari!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Husni de aceea am si facut-o asa sa poata manca si Alex....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Felicitari ! Sidy, arata foarte bine si m-ai convins sa incerc si eu reteta.*****

    • Fara foto

      maria mihalache , 30 mai 2010

      Foarte interesanta aceasta reteta,Sidy.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Am pus poza cu maqlube cu conopida;nu s-a descarcat;nu stiu de ce;o mai pun o data.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Reteta asta,Sidy,cred ca se preteaza bine la copii;felicitari! Asa arata,maqlubea mea,cu conopida.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Reteta asta,Sidy,cred ca se preteaza bine la copii;felicitari! Asa arata,maqlubea mea,cu conopida.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      O bunatate...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Foarte aromat,cu sigurantã delicios!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Sidy,zici ca este un tortulet.Arata tare bine si cred ca este si bun.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Arata foarte bine si constituie o varianta de luat in seama pentru cei care prefera preparatele fierte.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 conopida
  • 3 rosii
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • o cana mare ( 300 ml)orez
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • ienibahar
  • 10 boabe cardamom
  • 7 boabe cuisoare
  • 1 lingurita turmenic( curcuma) pudra
  • 1/2 lingurita cumin verde pudra
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita cardamom macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

O mancare arabeasca deliciosa ce merita incercata chiar daca cere mai mult timp pentru preparare. Eu o fierb pe aragaz , nu o pun la cuptor.Secretul sta in cantitatea de supa pe care o pui in asa fel incat bobul de orez sa ramana firm.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ostropel cu cocos de tara