Maqlube a la Husny

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Maqlube a la Husny

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 conopida
  • 3 rosii
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • o cana mare ( 300 ml)orez
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • ienibahar
  • 10 boabe cardamom
  • 7 boabe cuisoare
  • 1 lingurita turmenic( curcuma) pudra
  • 1/2 lingurita cumin verde pudra
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita cardamom macinat

Mod de preparare

Puiul se curata, se spala si se transeaza apoi il punem la fiert cu ceapa curatata , sare, boabele de piper, enibahar, boabele de cardamom si de cuisoare.Il lasam sa fiarba de jumatate.

Morcovii se curata, se spala si se taie rondele, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare.

Conopida se desface in buchetele si se opareste in apa cu sare.

Rosiile spalate le taiem rondele.

Orezul se spala in mai multe ape si il lasam la inmuiat in apa calduta pina il folosim.

Intr-un vas mai inalt pe care il putem baga la cuptor punem rosiile taiete rondele, astfel incat sa acopere fundul acestuia.

Rasturnam apa in care au fiert conopida si morcovii.

Peste rosii montam bucatile de carne semi fierte, apoi conopida oparita si morcovii peste.

Orezul scurs de apa, il amestecam cu pudra de turmenic, piper,cumin verde , sare si cardamom.

Il rasturnam peste morcovi si adaugam supa in carea afiert puiul, astfel incat zeama sa depaseasca orezul. Daca nu ajunge mai adaugam apa.

Bagam vasul in cuptorul dinainte incalzit si lasam sa se faca maqlube aproximativ o ora, ora si jumatate.

Cand orezul este gata punem peste el 3 linguri ulei de masline si lasam vasul acoperit in aragazul cu focul stins, cam 20 minute.

Punem o farfurie peste vas si cu miscare iute rasturnam maqlube cu fundul in sus pe farfurie, pentru a putea fi servit.

Eu l-am lasat sa se raceasca pina a doua zi cand am facut aceasta operatiune.

Servim maqlube cu salata.

PS. reteta , dupa cum arata si titlul, este primita de la Husny(Camelia) care a preparat aceasta reteta cu vinete in loc de conopida si a prajit toate legumele, nu le-a fiert.

Iti multumesc tare mult pentru reteta, draga Camy...este minunata !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise