Marinata de peste cu lamaie si usturoi

Timp pregatire
370 minute
Complexitate
medie
Marinata de peste cu lamaie si usturoi

Ingrediente

  • 2 kg peste
  • 2 lamai
  • 500 ml ulei
  • 4-5 catei usturoi
  • piper boabe
  • foi dafin
  • sare
  • borcane

Mod de preparare

Pestele curatat(fara cap si coada) se taie felii de doua degete.

In vasul in care vrem sa-l fierbem, punem un strat de felii de peste, apoi lamaie decojita taiata rondele, alt rand de peste iar lamaie si deasupra sa fie peste.

Adaugam sare, usturoi taiat , foi dafin si piper boabe. Cu uleiul trebuie sa ajungem la nivelul de sus al pestelui.

Marinata se fierbe la foc mic , 5-6 ore, acoperit , pina cand carnea se desprinde usor de pe oase.

Marinata rezultata o introducem in borcane pe care le infiletam strans. Borcanele cu marinata se pun la dunst 30 de minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.

Dupa aceasta punem borcanele in pat cald , acoperite bine cu o patura , pina a doua zi cand s-au racit si se pot pune in camara pentru iarna.

Pofta mare !

PS. Reteta o am de la Iuliana, careia ii multumesc frumos pentru aceasta reteta delicioasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor