Reteta postata pe: 14 mai 2010
Ingrediente
Puteti folosi : scrumbie,sardina,caras mai maricel,file de peste sau orice peste va place..., In functie de cantitatea de peste se face si marinata...O sa pregatesc zilele acestea si o sa postez si pozele..., , Felii de ceapa,felii de morcov ,apa, otet,putin ulei, foi de dafin, piper, sare dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se curata pestele de intestine, se inlatura coada si capul,se spala bine si se lasa la zvantat sau se sterge bine...Daca pestele este mai mare, trebuie sa-l portionati in felii de aproximativ 2 cm,iar cei mici se pot lasa intregi. Se aranjeaza bucatile de peste intr-un borcan,iar separate se prepara marinata cu felii de ceapa,de morcov ,apa, otet, untdelemn, foi de dafin, piper, sare dupa gust si se da la fiert. Se acopera oala si se fierbe inabusit 15-20 minute. Dupa ce s-a racit se toarna peste bucatile de peste in borcan si se lasa sa se marineze 5 - 6 zile la frigider.Borcanul trebuie infiletat foarte bine.
mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Simplu de facut...Prepar si eu aceasta reteta,dar cu macrou.