Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)

Ingrediente

  • 175 g faina alba (nu pentru patiserie!), 100 g faina de malai, 2 ardei iuti rosii maruntiti, 2 oua, 2 lingurite zahar, 4 linguri cocos ras, 6 linguri ulei (de floarea soarelui), 1 lingurita garam masala, 50 g unt, 4 cartofi mari, patrunjel verde, sare.
  • (Reteta originala se face din faina de orez si naut pisat - inaccesibile pentru multi dintre noi. De aceea am sa va impartasesc reteta "acomodata" la conditiile autohtone, fara sa diminuez mult din savoarea acestui preparat delicios.)

Mod de preparare

Din faina alba si cea de malai, oua, 1 ardei iute maruntit, sare si zahar facem un aluat ca pentru clatite. Lasam sa se intrepatrunda circa 30 minute la cald, apoi, in ulei incins, prajim lipiile (mai groase decat clasicele clatite). Intre timp punem cartofii in coaja la fiert, ii curatam si pasam. Dupa racire adaugam cocosul ras, celalalt ardei iute tocat marunt si putina apa calduta. Topim untul, calim amestecul de garam masala si adaugam piureul de cartofi. Daca este prea gros, mai punem putina apa calda. Dupa primul clocat stingem focul. Umplem fiecare dosa (clatita/lipie) cu budinca de cartofi, rulam si prajim in putin ulei, pana prinde o crusta crocanta. Servim imediat cu sos de iaurt picant, chutney sau pasta iute de tomate.

Sfat: daca nu dispuneti de foarte mult timp, puteti pregati piureul de cartofi si dosa (clatitele) anticipat. Rulourile se pastreaza la frigider si 2-3 zile, dar, trebuie sa le acoperiti cu folie de aluminiu.

Sugestie: in cazul in care nu dispuneti de garam masala, puteti inlocui acest amestec de mirodenii cu 1 lingurita chimen, praf de chilli si foi de dafin, pudra de scortisoara si cuisoare, boabe de mustar si putin curry. Acestea vin calite in tigaie, apoi se arunca untul si masa de cartofi cu cocos.

Recomandare: puteti sa innobilati aceste dosa (clatite) cu boabe de mazare si porumb, putine arahide sau fistic, dar, fara sa apelati la mezeluri sau orice produse de sorginte animala. Chiar si cei mai carnivori vor savura acest aperitiv cald!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise