Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)

Ingrediente

  • 175 g faina alba (nu pentru patiserie!), 100 g faina de malai, 2 ardei iuti rosii maruntiti, 2 oua, 2 lingurite zahar, 4 linguri cocos ras, 6 linguri ulei (de floarea soarelui), 1 lingurita garam masala, 50 g unt, 4 cartofi mari, patrunjel verde, sare.
  • (Reteta originala se face din faina de orez si naut pisat - inaccesibile pentru multi dintre noi. De aceea am sa va impartasesc reteta "acomodata" la conditiile autohtone, fara sa diminuez mult din savoarea acestui preparat delicios.)

Mod de preparare

Din faina alba si cea de malai, oua, 1 ardei iute maruntit, sare si zahar facem un aluat ca pentru clatite. Lasam sa se intrepatrunda circa 30 minute la cald, apoi, in ulei incins, prajim lipiile (mai groase decat clasicele clatite). Intre timp punem cartofii in coaja la fiert, ii curatam si pasam. Dupa racire adaugam cocosul ras, celalalt ardei iute tocat marunt si putina apa calduta. Topim untul, calim amestecul de garam masala si adaugam piureul de cartofi. Daca este prea gros, mai punem putina apa calda. Dupa primul clocat stingem focul. Umplem fiecare dosa (clatita/lipie) cu budinca de cartofi, rulam si prajim in putin ulei, pana prinde o crusta crocanta. Servim imediat cu sos de iaurt picant, chutney sau pasta iute de tomate.

Sfat: daca nu dispuneti de foarte mult timp, puteti pregati piureul de cartofi si dosa (clatitele) anticipat. Rulourile se pastreaza la frigider si 2-3 zile, dar, trebuie sa le acoperiti cu folie de aluminiu.

Sugestie: in cazul in care nu dispuneti de garam masala, puteti inlocui acest amestec de mirodenii cu 1 lingurita chimen, praf de chilli si foi de dafin, pudra de scortisoara si cuisoare, boabe de mustar si putin curry. Acestea vin calite in tigaie, apoi se arunca untul si masa de cartofi cu cocos.

Recomandare: puteti sa innobilati aceste dosa (clatite) cu boabe de mazare si porumb, putine arahide sau fistic, dar, fara sa apelati la mezeluri sau orice produse de sorginte animala. Chiar si cei mai carnivori vor savura acest aperitiv cald!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise