autor:

autor

» » Prajituri

Mascota

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Crema: 250 gr ciocolata menaj, 100 gr unt, 4 oua, , Pentru montat: Piscoturi de sampanie 30 buc. sau cuvertura de ciocolara, o forma rotunda cu diametrul de 18-20 cm destul de adanca, o foaie de staniol pentru imbracat forma

Dificultate: Medie Timp: 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Se topeste ciocolata la bain - marie. Se adauga untul bucatele amestecand mereu apoi galbenusele si la sfarsit albusurile spuma . (Vasul cu compoziţia este mereu la bain-marie) Se unge cu unt o forma si se poate alege varianta urmatoare:
Se serveste cu o crema englezeasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mascota" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort mascota

Tort mascota

Aceasta este o prajitura la rece, deci, o vom servi dupa 24 ore, timp in care se lasa in frigider. Untul

6 voturi    4 comentarii
30 min
Torturi
Tort Mascota

Tort Mascota

Pentru coaja de portocala confiata am cumparat 3 portocale, le-am spalat bine bine si le-am curatat

8 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    FlyingRoo (Maestru bucatar) , 08 mai 2011

    "Se serveste cu o crema englezeasca" - atentie la traduceri gen "furculition"! Crème anglaise = amestec de zahar,vanilie, galbenusuri si lapte fierbinte Se freaca zaharul impreuna cu galbenusurile pana ce amestecul se albeste. Se adauga putin cate putin laptele fierbinte, amestecand tot timpul. Se aromatizeaza cu vanilie (pastaia de vanilie se poate fierbe in lapte dupa ce a fost in prealabil spintecata sau pur si simplu se foloseste esenta de vanilie). Se continua gatirea pe foc foarte mic amestecand continuu. Este gata cand s-a ingrosat suficient pentru a acoperii dosul lingurii. Daca se gateste la temperatura inalta exista pericolul de a se taia. Se serveste peste torturi sau fructe. Creme anglais formeaza baza a ceea ce in romana se numeste lapte de pasare si in franceza Île flottante Video - gatind crème anglaise http://www.epicurious.com/video/technique-videos/technique-videos-sauces-and-stocks/1915458784/sauces-and-stocks-how-to-make-crme-anglaise/1915433363

Dificultate

Medie

Timp

30 min

24 voturi

Ingrediente

  • Crema: 250 gr ciocolata menaj
  • 100 gr unt
  • 4 oua
  • Pentru montat: Piscoturi de sampanie 30 buc. sau cuvertura de ciocolara
  • o forma rotunda cu diametrul de 18-20 cm destul de adanca
  • o foaie de staniol pentru imbracat forma

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Fara foto

FlyingRoo (Maestru bucatar)

"Se serveste cu o crema englezeasca" - atentie la traduceri gen "furculition"! Crème anglaise = amestec de zahar,vanilie, galbenusuri si lapte fierbinte Se freaca zaharul impreuna cu galbenusurile pana ce amestecul se albeste. Se adauga putin cate putin laptele fierbinte, amestecand tot timpul. Se aromatizeaza cu vanilie (pastaia de vanilie se poate fierbe in lapte dupa ce a fost in prealabil spintecata sau pur si simplu se foloseste esenta de vanilie). Se continua gatirea pe foc foarte mic amestecand continuu. Este gata cand s-a ingrosat suficient pentru a acoperii dosul lingurii. Daca se gateste la temperatura inalta exista pericolul de a se taia. Se serveste peste torturi sau fructe. Creme anglais formeaza baza a ceea ce in romana se numeste lapte de pasare si in franceza Île flottante Video - gatind crème anglaise http://www.epicurious.com/video/technique-videos/technique-videos-sauces-and-stocks/1915458784/sauces-and-stocks-how-to-make-crme-anglaise/1915433363

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Tort cu visine in forma de inima