autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Mazare cu carne

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
700 g carne de porc, 1 kg mazare boabe, 1 ceapa mai mare(ceapa verde), marar verde, patrunjel verde, pasta de ardei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in putin ulei.Adaugam o lingura pasta de ardei, bucatile de carne , sare si piper si 0,5 l apa, amestecam , punem capacul si lasam sa fiarba bine.
Cind e aproape fiarta carnea , adaugam mazarea si verdeata tocata marunt. Se poate adauga si putin usturoi tocat marunt.
Lasam sa mai fiarba 10 minute si se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de mazare cu carne de porc

Mancare de mazare cu carne de porc

1.Se curata ceapa si se taie solzisori. 2.Se curata morcovul si se taie cubulete.La fel se taie

2 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Macaroane cu mazare conservata si carne de porc afumata

Macaroane cu mazare conservata si carne de porc afumata

1. Macaroanele se fierb in apa cu putina sare. 2. Legumele se taie si se pun la inabusit in putin

1 vot    1 comentariu
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am pregatit mancare de mazare cu carne dupa reteta lui Sidy si a iesit foarte gustoasa. Singura modificare a fost ca am folosit mazare proaspata , deoarece deja la noi a aparut pe piata.Am pus la ultimele clocote si usturoi taiat marunt si zdrobit. Multumesc de reteta.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

    Delicioasa supa ta Sidy!Eu am adaugat la ultimele clocote si usturoi tocat marunt.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    Imi place foarte mult mazarea cu carne sau fara ramane un deliciu... Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni,dar fiecare isi decoreaza preparatul final dupa propria imaginatie,dupa bunul plac sau cu ce are la indemana in acel moment si de aceea nu vad rostul ca ingredientele folosite pentru ornarea finala sa fie trecute in retetar. De ce ar trebui sa facem o tragedie din asta?!!!!

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    Pozele nu sunt luate de pe net iar insinuarile tale nu au si nu pot avea nici o acoperire. Iar reteta de mai sus ai editat-o rectificandu-ti greselile semnalate de mine dar maslinele din poza finala tot nu le-ai sters si nici in reteta nu le-ai introdus! Nu trebuie sa fii maestru bucatar ca sa gatesti decent iar arta culinara, ca de altfel nici o arta, nu admite diletanti.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Michael....mai bine asa sa fie pozele ca macar sunt ale mele !!! Dar m-am uitat la preparatele tale fara nici o poza sau cu poze luate de pe net !!! Zici ca e mai bine asa cum faci tu ??? Eu nu sunt maistru bucatar, scolita la restaurant de 5 stele ci sunt o simpla gospodina , careia ii place sa gateasca !!! Succes la retetele tale !!!

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Pe marginea farfuriei apar 5 obiecte negre neidentificate care par sa fie masline dar nu se spune nimic despre ele nici la capitolul "Ingrediente", nici la "Mod de preparare". In caz ca sunt masline, combinatia cu mazare e monstruoasa, lipsita total de rafinament culinar. Si cum poate sa apara rosia aceea cruda peste mazarea fierbinte? Se pare ca aici autoarea a confundat mancarea de mazare cu salata orientala! Se putea, de exemplu, pentru un efect decorativ, sa aranjam carnea la mijloc iar mazarea imprejur, nu sa umplem farfuria cu varf si sa o decoram dincolo de hotarele pe care bunul simt le permite fanteziei. Pe urma inadvertentele retetei, unde la ingrediente ni se cere pasta de ardei iar la preparare trebuie sa punem pasta de rosii. De asemenea, uleiul pentru prajit ceapa lipseste la ingrediente iar ceapa mai mare e de fapt ceapa verde in fotografie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne de porc
  • 1 kg mazare boabe
  • 1 ceapa mai mare(ceapa verde)
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • pasta de ardei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa supa ta Sidy!Eu am adaugat la ultimele clocote si usturoi tocat marunt.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Coaste de miel cu mamaliguta