autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mazare cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 1 kg mazare fiartă, 500 g rosii, 100 g pasta de tomate, 200 ml ulei, 200 g ceapă, 100 g faină, 50 g zahar, 100 g marar, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

75 voturi

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala, se scurge si se inabusa în jumatate din cantitatea de ulei cu putina apa si sare. Ceapa curatata, spalata si taiata marunt, se inabusa in uleiul ramas cu putina apa. In timpul inabusirii se adauga pasta de tomate dizolvata intr-o cantitate de apa necesara formarii unui sos. Se continua inabusirea, se amesteca componentele, adaugind faina cernuta. Sosul format se pune in vasul cu carne si se continua fierberea inabusita cca 60 minute. Spre sfirsitul fierberii se adauga mazarea si rosiile, care au fost curatate si taiate felii, zaharul, piperul macinat si 1/2 din verdeata. Se continua fierberea inca 15 minute. Se verifica gustul. La servire se asaza portia de carne in farfurie si mazarea cu sos si verdeata taiata marunt, deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Carne de vitel cu mazare

Carne de vitel cu mazare

Se curata ceapa,morcovii,usturoiul,ardeiul si rosiile se spala.Se taie marunt dupa placul fiecaruia

10 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mazare fara carne

Mazare fara carne

Ceapa tocata se inabusa in putin ulei, zeama de legume sau apa fiarta impreuna cu morcovul si

7 voturi    11 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    O mancare grozava atat cu carne cat si fara .Eu adaug un varf de lingurita de miere de albine in loc de zahar si nu folosesc faina.Daca e cazul adaug putina digesta praf in loc de faina.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    Asa prepar si eu mazarea, doar ca nu adaug faina.

Dificultate

Medie

Timp

1h

75 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 1 kg mazare fiartă
  • 500 g rosii
  • 100 g pasta de tomate
  • 200 ml ulei
  • 200 g ceapă
  • 100 g faină
  • 50 g zahar
  • 100 g marar
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

O mancare grozava atat cu carne cat si fara .Eu adaug un varf de lingurita de miere de albine in loc de zahar si nu folosesc faina.Daca e cazul adaug putina digesta praf in loc de faina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Vita cu ardei bicolor