autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mazare cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 1 kg mazare fiartă, 500 g rosii, 100 g pasta de tomate, 200 ml ulei, 200 g ceapă, 100 g faină, 50 g zahar, 100 g marar, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

75 voturi

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala, se scurge si se inabusa în jumatate din cantitatea de ulei cu putina apa si sare. Ceapa curatata, spalata si taiata marunt, se inabusa in uleiul ramas cu putina apa. In timpul inabusirii se adauga pasta de tomate dizolvata intr-o cantitate de apa necesara formarii unui sos. Se continua inabusirea, se amesteca componentele, adaugind faina cernuta. Sosul format se pune in vasul cu carne si se continua fierberea inabusita cca 60 minute. Spre sfirsitul fierberii se adauga mazarea si rosiile, care au fost curatate si taiate felii, zaharul, piperul macinat si 1/2 din verdeata. Se continua fierberea inca 15 minute. Se verifica gustul. La servire se asaza portia de carne in farfurie si mazarea cu sos si verdeata taiata marunt, deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare bob cu carne de vita

Mazare bob cu carne de vita

Curatam legumele si zarzavaturile de coaja si seminte. Spalam carnea de singe si o curatam de eventuale

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu carne

Mazare cu carne

Intr-o cratita de 3 kg ,se pun cam 3 cani de apa.Peste care se pune mazarea si se lasa la fiert ,la

6 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    O mancare grozava atat cu carne cat si fara .Eu adaug un varf de lingurita de miere de albine in loc de zahar si nu folosesc faina.Daca e cazul adaug putina digesta praf in loc de faina.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    Asa prepar si eu mazarea, doar ca nu adaug faina.

Dificultate

Medie

Timp

1h

75 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 1 kg mazare fiartă
  • 500 g rosii
  • 100 g pasta de tomate
  • 200 ml ulei
  • 200 g ceapă
  • 100 g faină
  • 50 g zahar
  • 100 g marar
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

O mancare grozava atat cu carne cat si fara .Eu adaug un varf de lingurita de miere de albine in loc de zahar si nu folosesc faina.Daca e cazul adaug putina digesta praf in loc de faina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Snitele din aripioare de pui