autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mazare verde cu smantana

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg mazare fiarta, 100 g faina, 200 ml ulei, 200 g smantana, 200 g ceapa, 1 kg rosii, 300 ml suc de rosii, 50 g zahar, 1 Iegătură verdeaţa (mărar), sare, piper, după gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

31 voturi

Mod de preparare

Ceapa, curatata, spalata si taiata marunt, se înabusa in ulei cu putina apa, se adauga sucul de rosii si rosiile spalate, oparite si curatate de pielita, taiate sferturi. Se adauga faina dizolvata in apa si apa necesara pentru fierbere (inabusire). Se inabusa cca 20 minute, apoi se pune mazarea. Se amesteca bine componentele, se adauga zaharul, sarea, piperul, smantana si se continua fierberea inabusita inca 20 minute. Cind este gata, preparatul se poate pune la cuptor citeva minute pentru gratinare. Se serveste cu verdeata taiata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare verde cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole verde cu pui

Fasole verde cu pui

Ceapa se curata si se taie marunt apoi se pune la calit in putin ulei.Dupa ce devine sticloasa se

2 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu legume la cuptorul cu halogen

Pui cu legume la cuptorul cu halogen

De data aceasta am facut puiul intreg, cu garnitura de cartofi si dovlecei. Usor de facut, sanatos,

5 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

31 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg mazare fiarta
  • 100 g faina
  • 200 ml ulei
  • 200 g smantana
  • 200 g ceapa
  • 1 kg rosii
  • 300 ml suc de rosii
  • 50 g zahar
  • 1 Iegătură verdeaţa (mărar)
  • sare
  • piper
  • după gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Gratin de cartofi cu pui