autor:

Daniela_Gherca

» » , , , , Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu oua, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 ianuarie 2016

Ingrediente
300g carne de porc slaba fara slanina, 300g carne de vita, 1 ceapa mare sau 2 cepe potrivite, 2 catei de usturoi, 1 legatura de verdeata amestec (ceapa verde, marar, patrunjel), 6 oua fierte, sare, piper, 2 oua crude, 1 lingura mustar, pesmet, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Tocam carnea si o amestecam intr-un bol. Intr-o tigaie calim ceapa in ulei cca.1 minut, dupa care punem usturoiul pisat si jumatate de legatura din verdeata pe care o tocam (eu am pus doar patrunjel), mai lasam cateva minute si oprim focul. Scurgem surplusul de ulei si punem legumele calite peste carne. Adaugam restul de verdeata tocata (in cazul meu doar patrunjelul) si condimentam cu sare si piper dupa gust. Amestecam bine toate ingredientele pana la omogenizare.



Impartim carnea in 6 parti egale, iar fiecare parte o turtim putin in palma si in mijloc punem un ou fiert, apoi formam o bila/minge. Asa procedam si cu celelalte 5 parti.



Separat batem ouale cu mustarul, iar intr-o farfurie punem pesmet din belsug. Fiecare bila o trecem prin pesmet, apoi prin amestecul de ou cu mustar si din nou prin pesmet.



Prajim chiftelutele in ulei pe toate partile pana se rumenesc frumos, dupa care le tranferam la cuptor preincalzit inca 15 minute.



Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca bine, ideal ar fi sa stea si vreo cateva ore la frigider, apoi le putem servi ca aperitiv la o masa festiva; taiat felii arata ca o rulada. Dar si alaturi de o garnitura.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului

Pentru un prânz în familie, am pregătit carne de porc în stil “pomana porcului”

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate

Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate

Blat-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugam 1 lingura de zahar si mixam pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 300g carne de porc slaba fara slanina
  • 300g carne de vita
  • 1 ceapa mare sau 2 cepe potrivite
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de verdeata amestec (ceapa verde
  • marar
  • patrunjel)
  • 6 oua fierte
  • sare
  • piper
  • 2 oua crude
  • 1 lingura mustar
  • pesmet
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Sarmale cu varza dulce in vas de lut Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Raffaello pentru copii