autor:

Daniela_Gherca

» » , , , , Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu oua, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 ianuarie 2016

Ingrediente
300g carne de porc slaba fara slanina, 300g carne de vita, 1 ceapa mare sau 2 cepe potrivite, 2 catei de usturoi, 1 legatura de verdeata amestec (ceapa verde, marar, patrunjel), 6 oua fierte, sare, piper, 2 oua crude, 1 lingura mustar, pesmet, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Tocam carnea si o amestecam intr-un bol. Intr-o tigaie calim ceapa in ulei cca.1 minut, dupa care punem usturoiul pisat si jumatate de legatura din verdeata pe care o tocam (eu am pus doar patrunjel), mai lasam cateva minute si oprim focul. Scurgem surplusul de ulei si punem legumele calite peste carne. Adaugam restul de verdeata tocata (in cazul meu doar patrunjelul) si condimentam cu sare si piper dupa gust. Amestecam bine toate ingredientele pana la omogenizare.



Impartim carnea in 6 parti egale, iar fiecare parte o turtim putin in palma si in mijloc punem un ou fiert, apoi formam o bila/minge. Asa procedam si cu celelalte 5 parti.



Separat batem ouale cu mustarul, iar intr-o farfurie punem pesmet din belsug. Fiecare bila o trecem prin pesmet, apoi prin amestecul de ou cu mustar si din nou prin pesmet.



Prajim chiftelutele in ulei pe toate partile pana se rumenesc frumos, dupa care le tranferam la cuptor preincalzit inca 15 minute.



Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca bine, ideal ar fi sa stea si vreo cateva ore la frigider, apoi le putem servi ca aperitiv la o masa festiva; taiat felii arata ca o rulada. Dar si alaturi de o garnitura.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Rulouri jambonate din pui umplute cu prune

Rulouri jambonate din pui umplute cu prune

Pulpele spalate si zvantate se mai subtiaza cu un cutit, apoi se sareaza si condimenteaza. Pe fiecare

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Fursecuri americane cu cafea

Fursecuri americane cu cafea

Se amesteca faina, praful de copt, cele 2 tipuri de zahar, sarea, cafeaua solubila, cacaua, faina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 300g carne de porc slaba fara slanina
  • 300g carne de vita
  • 1 ceapa mare sau 2 cepe potrivite
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de verdeata amestec (ceapa verde
  • marar
  • patrunjel)
  • 6 oua fierte
  • sare
  • piper
  • 2 oua crude
  • 1 lingura mustar
  • pesmet
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

9 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi

Cotletul curatat bine de pielite il condimentam, apoi il ungem cu mustar pe toate partile si il invelim in felii de prosciutto crudo,

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Scoici St.Jacques cu trufe