autor:

Mihaela11

» » Retete vegetariene

"Melanzane alla Parmigiana"

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 29 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 29 iunie 2014

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 kg de vinete de marime medie, -1/2 kg dovlecei zuchinni, -3 cani pesmet, -4 cani de parmesan ras, -1 cana de ulei de masline virgin, -4 oua, -1/2 cana de lapte, -1 si ½ cana de faina, -1/2 kg spanac proaspat, -1/2 kg branza mozzarella, -3 catei de usturoi, -sare dupa gust, Pentru sosul marinara, -1 kg de rosii, -1/4 cana de ulei de masline virgin, -8 catei de usturoi, -ardei iute dupa gust, -frunza de busuioc, -sare si piper proaspat macinat dupa gust, Linkul retetei:http://lidiasitaly.com/recipes/detail/1162

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Vinetele se taie pe lung in felii de cca 1,5 cm, se sareaza si se aseaza intr-o strecuratoare , punand peste ele o greutate , in asa fel incat sa se scurga lichidul din ele.Se lasa astfel o jumatate de ora si apoi se usuca cu hartie de bucatarie.
Dovleceii se curate de coaja si se feliaza tot pe lung; se sareaza.
Cuptorul se pre-incalzeste la 190 de grade.
Intr-un bol se amesteca pesmetul,2 cani de parmesan,un praf de sare si 1 cana de ulei de masline.
Intr-un alt bol se bat ouale, laptele si un praf de sare.
In al 3-lea bol se pune faina.
Se trec vinetele prin faina, apoi ou si la final prin pesmetul cu parmesan.
Se aseaza intr-o tava pentru cuptor captusita cu hartie de copt.
L a fel se procedeaza si cu dovleceii zuchinni.
Se dau la cuptor cca 15 minute pe fiecare parte sau pana au luat o culoare aurie.
Se lasa sa se raceasca putin.
Intr-o tigaie anti aderenta mai adanca se pun 2 linguri de ulei de masline si se adauga usturoiul zdrobit cu cutitul si apoi taiat marunt. Se lasa 1-2 minute pana ia culoare aurie , apoi se adauga frunzele de spanac spalate nestoarse ; se sareaza si se fierb acoperite 4-5 minute la foc potolit ; apoi inca 4-5 pana dispare excesul de lichid.
Sosul marinara
Rosiile se oparesc si se curata de coaja.Se taie in bucati nu prea marunte.
Intr-o tigaie wok se pune uleiul de masline si usturoiul zdrobit si taiat marunt pana ia o culoare aurie.
Se adauga rosiile, sare , piper si ardei iute taiat marunt.
Se fierb la foc mediu cca 20 de minute pana sosul se ingroasa; la ultimele clocote se adauga frunza de busuioc.
Intr-un vas termorezistent se pun cateva linguri de sos , peste care se aseaza straturi alternative de:
-vinete-sos marinara-branza mozzarella rasa-spanacul-dovlecei zuchinni-sos marinara-branza mozzarella rasa-vinete-sos marinara-mozarella rasa-parmezan ras.
Se acopera cu folie de aluminiu si se coace cca 30 de minute.
Se indeparteaza hartia de aluminiu si se mai lasa la cuptor pana se rumeneste.
Se lasa sa se raceasca 10 minute inainte de consumare.
Se poate consuma imediat , dar este gustoasa si reincalzita.
Pofta buna!
Am pregatit aceasta mancare dupa reteta unei vedete de televiziune culinara: Lidia Bastianich.
Lidia este proprietara unui lant de restaurant cu profil Italian in Statele Unite ale Americii, realizatoarea unui program culinar de televiziune "Lidia's Italy" si are un blog culinary absolut grozav:
http://lidiasitaly.com/recipes
Este o reteta de mancare siciliana.
Daca ti-a placut reteta noastra ""Melanzane alla Parmigiana"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 kg de vinete de marime medie
  • -1/2 kg dovlecei zuchinni
  • -3 cani pesmet
  • -4 cani de parmesan ras
  • -1 cana de ulei de masline virgin
  • -4 oua
  • -1/2 cana de lapte
  • -1 si ½ cana de faina
  • -1/2 kg spanac proaspat
  • -1/2 kg branza mozzarella
  • -3 catei de usturoi
  • -sare dupa gust
  • Pentru sosul marinara
  • -1 kg de rosii
  • -1/4 cana de ulei de masline virgin
  • -8 catei de usturoi
  • -ardei iute dupa gust
  • -frunza de busuioc
  • -sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • Linkul retetei:http://lidiasitaly.com/recipes/detail/1162

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

20 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac la tigaie