autor:

tania

» » Aperitive cu carne

MELCI CU CARNE TOCATA

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 10 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 10 septembrie 2015

Ingrediente
Ingrediente, Aluat:, -5 pahare de faina, -2 linguri de drojdie uscata, -ulei de porumb cca.130 ml., -3 linguri de zahar, -1 pahar de apa, -1 pahar de iaurt, -o lingurita de sare, -1 ou pentru uns, Compozitie:, -1/2 kg. de carne tocata vita sau amestec, -3 cepe mijocii tocate marunt, -1/2 ardei iute tocat marunt, -un ardei verde sau rosu tocat marunt, -ulei de masline pentru calit ceapa si pentru uns tavile., -sare,piper dupa gust, -o lingura de zeama lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Mod de preparare
Din 2 pahare de faina, apa,iaurt, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 min.
Intre timp se caleste ceapa la foc mediu, apoi se adauga sare, piper, ardeii taiati bucatele si carnea.
Se amesteca compozitia si se lasa sa se caleasca bine carnea cam 20 min., pana scade zeama.La final se adauga zeama de lamaie.
Daca a mai ramas zeama sau un surplus de ulei se va lasa la scurs si framantam aluatul.
Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, uleiul si sarea si vom continua framantatul, pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini. Se lasa sa se odihneasca 10 min si se poate lucra.
Se intinde o foaie groasa cam de un deget si se vor taia fasii lungi pe care le vom umple cu carne apoi se ruleaza si se rasucesc in forma de melc dupa care se aseaza in tava in prealabil unsa bine cu ulei de masline.
Eu am facut si o placinta mai mare sub forma de spirala.
Am procedat in felul urmator:
Se ruleaza foaia de aluat cu umplutura inauntru si se rasuceste in forma de melc, care se aseaza in mijlocul unei tavi. Rand pe rand, se repeta operatia obtinand o spirala mare.
Placintele se ung pe deasupra cu galbenusul batut cu 1 lingura de lapte rece, apoi se presara (facultativ) cu mac sau alte seminte.
Se da la cuptor la foc mediu cam 30 min.
Sunt foarte bune atat calde cat si reci.
Se pot servi ca un pranz usor alaturi de o supa usoara(in cazul meu supa crema de ciuperci) si cu o salata de rucola(gergir) cu rosii cherry si ceapa verde.
Pofta buna!
Specific:Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "MELCI CU CARNE TOCATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Aluat:
  • -5 pahare de faina
  • -2 linguri de drojdie uscata
  • -ulei de porumb cca.130 ml.
  • -3 linguri de zahar
  • -1 pahar de apa
  • -1 pahar de iaurt
  • -o lingurita de sare
  • -1 ou pentru uns
  • Compozitie:
  • -1/2 kg. de carne tocata vita sau amestec
  • -3 cepe mijocii tocate marunt
  • -1/2 ardei iute tocat marunt
  • -un ardei verde sau rosu tocat marunt
  • -ulei de masline pentru calit ceapa si pentru uns tavile.
  • -sare,piper dupa gust
  • -o lingura de zeama lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

2 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

6 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Limba rasol cu ciuperci si sos