autor:

adina72

» » Aluaturi si Foietaje

Melci cu nuca

Autor: adina72 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adina72 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 mai 2013

Ingrediente
Pentru aluat: 250 g faina, 15 g drojdie, 2 linguri zahar, 130 ml lapte, 30 g unt, 1 varf de cutit sare, 2 galbenusuri, 1 lingura unt pentru tava., Pentru umplutura: 100 g stafide, 250 g nuca macinata, 1 esenta de rom, 70 ml lapte, 2 linguri de cacao, zahar dupa gust .

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul: Se cerne faina intr-un castron, in mijlocul ei se pune drojdia maruntita si zaharul si se toarna laptele caldut. Se framanta bine pana nu se mai lipeste aluatul de mana. Se acopera vasul cu un prosop si se pune la crascut pentru 15 min. Se taie untul in cubulete si se adauga in aluat inpreuna cu galbenusul care a fost frecat cu sare. Se framanta din nou aluatul si se mai lasa la crescut inca 30 min.

Umplutura: Se amesteca nuca macinata cu cacaua, esenta de rom, stafidele, laptele caldut si zaharul dupa gust.

Asamblarea: Se mai framanta inca o data aluatul dupa care se intinde o foaie cu grosimea de 1 cm. Se pune umplutura peste foaie si se ruleaza. Din aceasta rulada se taie felii de 3-4 cm si se aseaza in tava unsa cu unt . Se dau la copt pentru 30-40 min . Intre timp se amesteca celalalt galbenus ci 1 lingurita de zahar dizolvat in apa cu care se ung melcii cu 10 min inainte de a se coace.

Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Melci cu nuca

Melci cu nuca

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

3 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri
Painici cu seminte

Painici cu seminte

Semintele se amesteca si se dau prin rasnita de cafea, faina se amesteca cea alba cu cea de secara,

1 vot    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 130 ml lapte
  • 30 g unt
  • 1 varf de cutit sare
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura unt pentru tava.
  • Pentru umplutura: 100 g stafide
  • 250 g nuca macinata
  • 1 esenta de rom
  • 70 ml lapte
  • 2 linguri de cacao
  • zahar dupa gust .

Raporteaza reteta

Retete
de adina72
Tort de mere cu crema de ciocolata

Tort de mere cu crema de ciocolata

BLATUL : Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu zaharul peste care se adauga galbenusurile

2 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Se amesteca branza de vaci cu faina , coaja rasa de lamaie , bicarbonatul stins cu sucul de lamaie

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Jeleu de portocale

Jeleu de portocale

Se storc bine portocalele mari. Se fierbe un sirop din zahar si 200 ml apa pana se topeste bine zaharul

2 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu lapte praf