Melci cu nuca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Melci cu nuca

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 400 grame faina
  • 1/3 cub drojdie
  • 1 lingura margarina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura
  • 100 grame nuca macinata
  • 100 grame zahar
  • 1 albus de ou pentru uns

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.

Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.

Se intinde o foaie groasa cam de 5 mm.

Pe jumatate din foaie se presara nuca amestecata cu zahar, dupa care se ruleaza.

Batonul obtinut se imparte in felii de 3 cm latime.

Se aseaza intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se ung melcii cu albus de ou batut cu zahar.

Se da la cuptorul incins pana incep sa se rumeneasca (cam 18 minute).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise