autor:

Ionutz

» » Prajituri

Melci cu nuca

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Ingrediente
Pentru aluat, 400 grame faina, 1/3 cub drojdie, 1 lingura margarina, 1/2 cana ulei, 1 cana apa calduta, 1/2 lingurita sare, , Pentru umplutura, 100 grame nuca macinata, 100 grame zahar, 1 albus de ou pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.

Se intinde o foaie groasa cam de 5 mm.
Pe jumatate din foaie se presara nuca amestecata cu zahar, dupa care se ruleaza.
Batonul obtinut se imparte in felii de 3 cm latime.
Se aseaza intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se ung melcii cu albus de ou batut cu zahar.
Se da la cuptorul incins pana incep sa se rumeneasca (cam 18 minute).
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Melci cu nuca

Melci cu nuca

Aluatul: Se cerne faina intr-un castron, in mijlocul ei se pune drojdia maruntita si zaharul si se

2 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Pentru foi: Toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinand un aluat ca pentru

8 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 400 grame faina
  • 1/3 cub drojdie
  • 1 lingura margarina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura
  • 100 grame nuca macinata
  • 100 grame zahar
  • 1 albus de ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Deliciosi!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de portocala