Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.
Se intinde o foaie groasa cam de 5 mm.
Pe jumatate din foaie se presara nuca amestecata cu zahar, dupa care se ruleaza.
Batonul obtinut se imparte in felii de 3 cm latime.
Se aseaza intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se ung melcii cu albus de ou batut cu zahar.
Se da la cuptorul incins pana incep sa se rumeneasca (cam 18 minute).
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii