autor:

paviasi

» » Aperitive

Melci Romanesti

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Ingrediente
Pt.4 portii, Malai 0.300kg, Melci din comert 0,500kg,daca reusiti sa strangeti dupa ploaie,va trebuie triplul acestei cantitati., Unt 0,200kg, Lamaie 1 buc., Patrunjel verde 1 leg., Sare,piper alb,, Vin alb 0,100 L, Faina alba,1 lingura, Ceapa de apa sau salote 0,100, Smantana,0,300kg(10 linguri)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

17 voturi

Mod de preparare

Melcii daca sunt din comert nu este necesar decat sa-i dezghetam si eventual sa-i clatim.
Daca aveti placerea si posibilitatea de a-i culege procedati astfel.Melcii se culeg imediat dupa ploaie,si dupa ce tuna prima oara in an.Pregatiti o oala cu apa fierbinte in care puneti melcii cu tot cu cochilie.Se scot dupa 10 minute si pun in apa rece imediat.
Se scot cate unul si se apuca de piciorul carnos,taindu-se partea neagra care ramane pe cochilie.
Carnea de melc se freaca in maini cu sare,pana cand nu mai sunt cleiosi.Se clatesc in cateva ape si se pun la fiert 1 ora.Dupa aceea se scot si se lasa la scurs.
Ceapa se toca fin.
Usturoiul se curata si se zdrobeste.
Patrunjelul se toaca.
Faina se pune in cateva linguri de apa.
Ppreparare:
Intr-o tigaie se pune untul la topit.In untul fierbinte se pune ceapa sau salotele,se lasa sa se evapore toata apa din ceapa si se adauga usturoiul.Tot acum se pune carnea de melc si se lasa la foc mic amestecandu-se permanent.Daca ceapa incepe sa-si schimbe culoarea se adauga cate o canita de apa sau supa de oase.Dupa 20 de minute,se adauga vinul,apoi se pune si faina cu apa.Se lasa la la foc mic sa se lege sosul si se condimenteaza cu suc de lamaie,piper alb si sare.La sfarsit se pune patrunjelul tocat.
Se prepara mamaliga.
Servire:
Pe fiecare farfurie se monteaza cate o portie de mamaliguta,alaturi carnea cu sos si si cate o lingura de smantana.Se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci Romanesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Cipry Ciprian , 22 august 2014

    nota 10

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Nu cred ca as putea sa mananc melci indiferent cum sunt preparati.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Trebuie sa fie tare buna! Eu nu am pregatit melci niciodata.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

17 voturi

Ingrediente

  • Pt.4 portii
  • Malai 0.300kg
  • Melci din comert 0,500kg,daca reusiti sa strangeti dupa ploaie,va trebuie triplul acestei cantitati.
  • Unt 0,200kg
  • Lamaie 1 buc.
  • Patrunjel verde 1 leg.
  • Sare,piper alb,
  • Vin alb 0,100 L
  • Faina alba,1 lingura
  • Ceapa de apa sau salote 0,100
  • Smantana,0,300kg(10 linguri)

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Nu cred ca as putea sa mananc melci indiferent cum sunt preparati.

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Bagels cu praz, sunca si branza