autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Melcisori cu legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g fasole uscata (alba), , 150 g fasole verde, , 1 dovlecel, , 1 morcov, , 1/2 ardei iute rosu, , 1 ardei gras galben, , 1/2 lingura zahar, , 1 priza seminte de marar, , 6 cl otet de vin (alb), , 5 cl ulei de masline, , 340 g conchiglia (melcisori), , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Inmuiati fasolea uscata in apa rece de cu seara, iar a doua zi clatiti-o bine, acoperiti-o cu apa sarata, lasati-o sa fiarba 30 de minute si clatiti-o din nou.
Puneti o oala cu apa pe foc si cand incepe sa clocoteasca apa, introduceti 30 de secunde legumele si ardeiul iute si clatiti-le apoi cu apa rece.
Puneti intr-o craticioara otetul, zaharul, mararul, un varf de cutit de sare si 2 linguri cu apa, lasati sa fiarba pana ce se dizolva zaharul, turnati aceasta zeama, impreuna cu uleiul de masline, peste legume si lasati-le sa se patrunda o ora.
Fierbeti pastele in apa cu sare, lasati-le sa se scurga, amestecati-le cu legumele, adaugati piper dupa gust si serviti-le imediat.
Sau: lasati melcisorii sa se raceasca, inainte de a-i amesteca cu legumele si serviti-i ca salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete cu pui si ciuperci

Spaghete cu pui si ciuperci

Se fierb spaghetele conform indicatiilor dupa pachet in apa in care s-au adaugat cateva picaturi

10 voturi    3 comentarii
40 min
Paste si pizza
Gnocchi de cartofi

Gnocchi de cartofi

Cartofii se spsla ft bine sub jetul de apa,si se fierb 14 minute in apa cu sare;Se scot din apa se

7 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g fasole uscata (alba)
  • 150 g fasole verde
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei iute rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1/2 lingura zahar
  • 1 priza seminte de marar
  • 6 cl otet de vin (alb)
  • 5 cl ulei de masline
  • 340 g conchiglia (melcisori)
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de paste