autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Melcisori cu legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g fasole uscata (alba), , 150 g fasole verde, , 1 dovlecel, , 1 morcov, , 1/2 ardei iute rosu, , 1 ardei gras galben, , 1/2 lingura zahar, , 1 priza seminte de marar, , 6 cl otet de vin (alb), , 5 cl ulei de masline, , 340 g conchiglia (melcisori), , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Inmuiati fasolea uscata in apa rece de cu seara, iar a doua zi clatiti-o bine, acoperiti-o cu apa sarata, lasati-o sa fiarba 30 de minute si clatiti-o din nou.
Puneti o oala cu apa pe foc si cand incepe sa clocoteasca apa, introduceti 30 de secunde legumele si ardeiul iute si clatiti-le apoi cu apa rece.
Puneti intr-o craticioara otetul, zaharul, mararul, un varf de cutit de sare si 2 linguri cu apa, lasati sa fiarba pana ce se dizolva zaharul, turnati aceasta zeama, impreuna cu uleiul de masline, peste legume si lasati-le sa se patrunda o ora.
Fierbeti pastele in apa cu sare, lasati-le sa se scurga, amestecati-le cu legumele, adaugati piper dupa gust si serviti-le imediat.
Sau: lasati melcisorii sa se raceasca, inainte de a-i amesteca cu legumele si serviti-i ca salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu carne

Paste cu carne

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei si apoi se scurg. Separat se prajeste o ceapa. Cind ceapa

3 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete cu sos din carne de pui

Spaghete cu sos din carne de pui

Sosul din carne de pui se face astfel: Se curata legumele, se spala si se dau prin robotul de bucatarie. Intr-o

24 voturi    11 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g fasole uscata (alba)
  • 150 g fasole verde
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei iute rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1/2 lingura zahar
  • 1 priza seminte de marar
  • 6 cl otet de vin (alb)
  • 5 cl ulei de masline
  • 340 g conchiglia (melcisori)
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza facuta in casa- Ramona 1