autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Melcisori cu legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g fasole uscata (alba), , 150 g fasole verde, , 1 dovlecel, , 1 morcov, , 1/2 ardei iute rosu, , 1 ardei gras galben, , 1/2 lingura zahar, , 1 priza seminte de marar, , 6 cl otet de vin (alb), , 5 cl ulei de masline, , 340 g conchiglia (melcisori), , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Inmuiati fasolea uscata in apa rece de cu seara, iar a doua zi clatiti-o bine, acoperiti-o cu apa sarata, lasati-o sa fiarba 30 de minute si clatiti-o din nou.
Puneti o oala cu apa pe foc si cand incepe sa clocoteasca apa, introduceti 30 de secunde legumele si ardeiul iute si clatiti-le apoi cu apa rece.
Puneti intr-o craticioara otetul, zaharul, mararul, un varf de cutit de sare si 2 linguri cu apa, lasati sa fiarba pana ce se dizolva zaharul, turnati aceasta zeama, impreuna cu uleiul de masline, peste legume si lasati-le sa se patrunda o ora.
Fierbeti pastele in apa cu sare, lasati-le sa se scurga, amestecati-le cu legumele, adaugati piper dupa gust si serviti-le imediat.
Sau: lasati melcisorii sa se raceasca, inainte de a-i amesteca cu legumele si serviti-i ca salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Tagliatelle cu somon afumat si crema de branza

Tagliatelle cu somon afumat si crema de branza

Se fierb pastele al dente, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pastreaza 150 ml din apa in care

0 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza
Penne Carbonara

Penne Carbonara

Se pune pene la fiert cu un varf de cutit de sare si ulei.Spre final se adauga veeta pentru culoare

16 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g fasole uscata (alba)
  • 150 g fasole verde
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei iute rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1/2 lingura zahar
  • 1 priza seminte de marar
  • 6 cl otet de vin (alb)
  • 5 cl ulei de masline
  • 340 g conchiglia (melcisori)
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu usturoi si chilli ( Aglio, olio e pepperoncino)