autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Melcisori cu mac

Autor: ANDREEA TRIFAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANDREEA TRIFAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 decembrie 2006

Ingrediente
4-5 cartofi, sare, 30ml ulei, 2 linguri smantana, 1-2 oua, faina cat cuprinde, mac macinat amestecat cu arome dupa preferinta

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. Apoi se zdrobesc ca pentru piure si bat spuma cu smantana. Se lasa sa se raceasca, apoi se framanta un aluat adaugandu-se oul, uleiul si faina, astfel incat sa se obtina un aluat fraged. Daca mai nevoie adaugati sare.
Se imparte aluatul in bucati care se rasucesc in bastonase de cca. 5 cm grosime si se taie in melcisori. Se pun melcisorii in apa care clocoteste si se lasa pana se pidica la suprafata , apoi se scot si se dau prin mac.
Recomandare: puteti folosi in loc de mac, nuci sau pesmet. Din acelasi aluat se pot face si coltunasi umpluti cu gem si tavaliti prin pesmet cu scortisoara.
IMPORTANT: pentru zilele de post puteti elimina din compozitia aluatului oul si smantana, adaugand in schimb apa si mai mult ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mucenici sau Sfinti cu nuca de cocos

Mucenici sau Sfinti cu nuca de cocos

Puneti intr-un castron incapator faina, faceti cu mana in mijloc o gropita, adaugati pliculetul de

12 voturi    3 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Placinta de dovleac americana

Placinta de dovleac americana

Faina, zaharul, untul, ouale si sarea se amesteca pentru a forma un aluat care se lasa 30 minute

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4-5 cartofi
  • sare
  • 30ml ulei
  • 2 linguri smantana
  • 1-2 oua
  • faina cat cuprinde
  • mac macinat amestecat cu arome dupa preferinta

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Negresa cu ciocolata