Melcisori cu mac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 cartofi
  • sare
  • 30ml ulei
  • 2 linguri smantana
  • 1-2 oua
  • faina cat cuprinde
  • mac macinat amestecat cu arome dupa preferinta

Mod de preparare

Se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. Apoi se zdrobesc ca pentru piure si bat spuma cu smantana. Se lasa sa se raceasca, apoi se framanta un aluat adaugandu-se oul, uleiul si faina, astfel incat sa se obtina un aluat fraged. Daca mai nevoie adaugati sare.

Se imparte aluatul in bucati care se rasucesc in bastonase de cca. 5 cm grosime si se taie in melcisori. Se pun melcisorii in apa care clocoteste si se lasa pana se pidica la suprafata , apoi se scot si se dau prin mac.

Recomandare: puteti folosi in loc de mac, nuci sau pesmet. Din acelasi aluat se pot face si coltunasi umpluti cu gem si tavaliti prin pesmet cu scortisoara.

IMPORTANT: pentru zilele de post puteti elimina din compozitia aluatului oul si smantana, adaugand in schimb apa si mai mult ulei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise