Se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. Apoi se zdrobesc ca pentru piure si bat spuma cu smantana. Se lasa sa se raceasca, apoi se framanta un aluat adaugandu-se oul, uleiul si faina, astfel incat sa se obtina un aluat fraged. Daca mai nevoie adaugati sare.
Se imparte aluatul in bucati care se rasucesc in bastonase de cca. 5 cm grosime si se taie in melcisori. Se pun melcisorii in apa care clocoteste si se lasa pana se pidica la suprafata , apoi se scot si se dau prin mac.
Recomandare: puteti folosi in loc de mac, nuci sau pesmet. Din acelasi aluat se pot face si coltunasi umpluti cu gem si tavaliti prin pesmet cu scortisoara.
IMPORTANT: pentru zilele de post puteti elimina din compozitia aluatului oul si smantana, adaugand in schimb apa si mai mult ulei.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii