autor:

Piri Piri e Canela

» » Dulciuri diverse

Mere de Porto la cuptor(reteta portugheza)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 10 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 10 martie 2010

Ingrediente
Pt.5 pax:5 mere mari,100gr.unt(4 linguri)50ml vin de Porto(sau vin dulce...)3 lingurite scortisoara pudra,60 gr.zahar(3 linguri),50gr.miere(5linguri),5 betisoare de scortisoara,folie de aluminiu(5 bucati cat sa impachetam bine merele)

Dificultate: Redusa Timp: 45h

12 voturi

Mod de preparare

Aceasta este reteta clasica de aici,si de aici au iesit multe altele cu tot felul de adaugari sau scoateri.......Acum,reteta zicea sa pun 100gr.miere mi sa parut mult!cu 5 linguri e acceptabil....Preparare:Cu un cutit special sau cu ce credeti voi ca reusiti sa scoateti samburi ,scobiti fiecare mar.Se pregateste sosul:Intr-un bol pe care il vom da la microunde cam 1 minut,punem untul,mierea,scortisoara si zaharul.Se scoate se toarna vinul,puteti pune mai mult vin,pt ca o parte din sos il lasam pe mai tarziu,il vom incalzi si cine mai vrea sos se serveste.Reteta baza zicea sa pun merele in vas de cuptor si sa torn deasupra sosul,apoi sa acopar cu folie de aluminiu....Eu am schimbat putin...am pus fiecare mar pe o bucata de aluminiu,am turnat in scobiturii cam jumatate din sos,am pus un bat de scortisoara in fiecare mar,am impachetet bine si am dat la cuptor,la mediu,30-35 min,depinde si de cuptor,al meu sa facut lenes.....Cand le scoatem le servim in folie,acolo ramane tot sosul,ce bune sunt calde!!!e prima oara cand le fac acasa,am vazut la lucru si am incercat si eu,sigur ca puteti modifica dupa placul vostru!nimic nu e batut in cuie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere de Porto la cuptor(reteta portugheza)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort masinuta

Tort masinuta

Se face un pandispan din ingrediente. Se bat albusurile spuma se adauga treptat zaharul, se pune

7 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Apa si zaharul se pun la foc pana se face un sirop. Cand siropul s-a leagat, se adauga fructele.

3 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Un deliciu,mai ales daca sunt si cu putina inghetata.Felicitari pentru reteta.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

    Foarte fine si aromate!Multumesc de reteta.

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 18 aprilie 2010

    o bunatate!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Voi incerca si eu .........

    • Bogdan

      Bogdan (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Delicios! Am sa incerc si eu.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      bune si aromate trebuie sa fie merele tale !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Ai sa "furi" toata bucataria portugheza. Ce bine de tine ca ai de unde sa mai inveti sa faci bunatati ca sa ne uimesti si sa ne inveti si pe noi.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Multumesc!si eu invat multe de la voi!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Foarte aromate!***** Mai asteptam retete portugheze, e altfel cand le inveti de la localnice.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Trebuie sa fie un deliciu...Am salvat si reteta ta...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      cred ca-s faorte bune ,am sa incerc si eu cred ca au o aroma,mmmmm ce gustos

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Ramona cred ca sunt atare bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45h

12 voturi

Ingrediente

  • Pt.5 pax:5 mere mari,100gr.unt(4 linguri)50ml vin de Porto(sau vin dulce...)3 lingurite scortisoara pudra,60 gr.zahar(3 linguri),50gr.miere(5linguri),5 betisoare de scortisoara,folie de aluminiu(5 bucati cat sa impachetam bine merele)

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Un deliciu,mai ales daca sunt si cu putina inghetata.Felicitari pentru reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
fursec spritat cu ciocolata