autor:

Fara foto

» » , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Mic dejun pentru campioni PUI KIEV

Autor: Murarasu Oana Nicoleta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Murarasu Oana Nicoleta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 17 noiembrie 2016

Ingrediente
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta pui Kiev:, - 4 jumatati de piept de pui dezosat, - 100 gr unt la temperatura camerei, - 5 catei de usturoi, - 1-2 legaturi de patrunjel (in functie de marimea lor), - coaja rasa de la jumatate de lamaie, - 3-4 linguri de faina, - 5-6 linguri de pesmet, - sare si piper dupa gust, - ulei pentru prajit puiul

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Mod de preparare reteta pui Kiev

Am pus intr-un bol untul moale, patrunjelul tocat, usturoiul zdrobit si coaja de lamaie si am amestecat bine cu o furculita si am asezonat cu sare si piper. Am mutat acest amestec pe o folie alimentara, am rulat formand un baton si am strans bine.Grosimea acestui baton trebuie sa se potriveasca cu buzunarasul pe care il veti face in carnea de pui. Daca nu ati mai facut pana acum pui Kiev luati o bucata de pui, faceti buzunarasul si potriviti grosimea batonului astfel incat sa incapa.

Sa revenim la batonul de unt. L-am strans bine si l-am pus la congelator timp de 15-20 de minute. In timp ce batonul de unt era la congelator, am pregatit puiul.

Trebuie sa formam un fel de buzunaras in mijlocul fiecarei bucati de pui. Procedam astfel: luam un cutit ascutit si il introducem in capatul mai mare al bucatii de pui, undeva pe la mijloc. Impingem cutitul spre celalalt capat pastrand cutitul la mijlocul bucatii de pui. In timpul acestei operatiuni, mai verificam dinn cand in cand si spatele bucatii de pui ca nu cumva sa o intepam. Ne oprim cu taietura inainte de a ajunge la varful bucatii de pui. Dupa ce am format buzunarasul va trebui sa il largim putin folosind acelasi cutit sau un cutit cu varful rotund sau, si mai simplu, cu degetele. Dupa ce am pregatit puiul am scos batonul de unt din congelator si l-am impartit in 4 bucati, cate una pentru fiecare bucata de pui. Am umplut apoi fiecate bucata de pui cu cate o bucata din batonul de unt.

Am prins apoi buzunarasul cu o scobitoare, acoperind bine untul ca sa nu curga in timpul prajirii.

Am procedat la fel si cu celelalte bucati de pui.

Le-am presarat apoi cu sare si piper pe ambele parti apoi le-am dat prin faina, apoi prin ou batut si la sfarsit prin pesmet.

Puiul Kiev trebuie prajit la foc mic timp de 6-8 minute pe fiecare parte. Bucata de carne fiind destul de groasa, trebuie sa aiba timp sa se patrunda. Dupa ce s-a rumenit frumos pe ambele parti am scos puiul Kiev pe hartie absorbanta. Noi am servit puiul Kiev cu salata si ne-a placut foarte mult. Va invit si pe voi sa-l incercati pentru ca este delicios! :)

Spor la gatit si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun pentru campioni PUI KIEV" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Carnea de pui se taie cubulete, se pune intr-un castron, iar peste ea se adauga sosul pentru marinada

10 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
Pui piri piri cu legume la tigaie

Pui piri piri cu legume la tigaie

Piri piri este un amestec de condimente (paprika, oregano, ghimbir, cardamom, usturoi, ceapa, chilli

7 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru a prepara reteta pui Kiev:
  • - 4 jumatati de piept de pui dezosat
  • - 100 gr unt la temperatura camerei
  • - 5 catei de usturoi
  • - 1-2 legaturi de patrunjel (in functie de marimea lor)
  • - coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • - 3-4 linguri de faina
  • - 5-6 linguri de pesmet
  • - sare si piper dupa gust
  • - ulei pentru prajit puiul

Raporteaza reteta

Retete
de Murarasu Oana Nicoleta
Cozonaci Moldovenesti

Cozonaci Moldovenesti

Cozonac Cantitati 1kg faina, 10-15 oua, 300 g zahar, 250 gr unt. 100 gr untdelemn, 50 gr rom, 1/2

7 voturi    0 comentarii
3h 50 min
Retete de Pasti
Lebervurst

Lebervurst

Capul de porc si soricul se fierb impreuna. Capul se dezoseaza si se taie bucati iar soricul se taie

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de pasare

Piftie de pasare

Se curata pasarea, se parleste la o flacara de aragaz, se spala in mai multe ape, se taie in bucati

1 vot    1 comentariu
2h
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
"Fitze" de curcan