autor:

Sidy

» » , , Aperitive cu carne, Fripturi, Mancaruri cu carne

Mici gratinati

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iulie 2015

Ingrediente
500 g mici, 150 g cascaval felii, 100 g sunca taraneasca, 300 ml smantana, 100 g cas oaie ( cascaval razuit), 1 galbenus, 1 lingura pesmet, seminte de rodie( pt ornat), sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Pregatim grill-ul pentru fript micii, il punem pe aragaz si coacem mici bine, pe toate partile, apoi ii luam si ii punem pe o farfurie.
Pregatim feliile de sunca si de cascaval, punand cate o felie de cascaval peste cea de sunca si apoi cate un mic, pe care il rulam in cele doua felii. Prindem cu o scobitoare sa nu se desfaca.
Pregatim vasul in care ii vom da la cuptor, ungandu-l putin si presarand pesmet in strat subtire. Asezam micii rulati in vas.
Separat, intr-un bol, amestecam smantana, galbenusul si casul ras , apoi rasturnam compozitia peste rulourile cu mici.
Nivelam cu ajutorul unei spatule si presaram deasupra, putin pesmet.
Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute.
Dupa ce mici sunt gata gratinati, servim cate doua bucati de portie, alaturi de sosul din vas si cateva bobite de rodie.
Nu am considerat ca ar fi necesar si o alta garnitura- daca doriti,puteti sa serviti ce va place- dar o salata verde, merge excelent.
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/11/mici-gratinati.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Mici gratinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Rulouri de curcan cu sunca afumata, in sos bechamel

Rulouri de curcan cu sunca afumata, in sos bechamel

Am batut feliile de piept de curcan, cu ciocanul de snitele. Am presarat cimbru peste bucatile de

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g mici
  • 150 g cascaval felii
  • 100 g sunca taraneasca
  • 300 ml smantana
  • 100 g cas oaie ( cascaval razuit)
  • 1 galbenus
  • 1 lingura pesmet
  • seminte de rodie( pt ornat)
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Scaloppine cu smantana