Pregatim grill-ul pentru fript micii, il punem pe aragaz si coacem mici bine, pe toate partile, apoi ii luam si ii punem pe o farfurie.
Pregatim feliile de sunca si de cascaval, punand cate o felie de cascaval peste cea de sunca si apoi cate un mic, pe care il rulam in cele doua felii. Prindem cu o scobitoare sa nu se desfaca.
Pregatim vasul in care ii vom da la cuptor, ungandu-l putin si presarand pesmet in strat subtire. Asezam micii rulati in vas.
Separat, intr-un bol, amestecam smantana, galbenusul si casul ras , apoi rasturnam compozitia peste rulourile cu mici.
Nivelam cu ajutorul unei spatule si presaram deasupra, putin pesmet.
Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute.
Dupa ce mici sunt gata gratinati, servim cate doua bucati de portie, alaturi de sosul din vas si cateva bobite de rodie.
Nu am considerat ca ar fi necesar si o alta garnitura- daca doriti,puteti sa serviti ce va place- dar o salata verde, merge excelent.
Pofta mare sa aveti !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/11/mici-gratinati.html
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii