Mici gratinati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mici gratinati

Ingrediente

  • 500 g mici
  • 150 g cascaval felii
  • 100 g sunca taraneasca
  • 300 ml smantana
  • 100 g cas oaie ( cascaval razuit)
  • 1 galbenus
  • 1 lingura pesmet
  • seminte de rodie( pt ornat)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pregatim grill-ul pentru fript micii, il punem pe aragaz si coacem mici bine, pe toate partile, apoi ii luam si ii punem pe o farfurie.

Pregatim feliile de sunca si de cascaval, punand cate o felie de cascaval peste cea de sunca si apoi cate un mic, pe care il rulam in cele doua felii. Prindem cu o scobitoare sa nu se desfaca.

Pregatim vasul in care ii vom da la cuptor, ungandu-l putin si presarand pesmet in strat subtire. Asezam micii rulati in vas.

Separat, intr-un bol, amestecam smantana, galbenusul si casul ras , apoi rasturnam compozitia peste rulourile cu mici.

Nivelam cu ajutorul unei spatule si presaram deasupra, putin pesmet.

Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute.

Dupa ce mici sunt gata gratinati, servim cate doua bucati de portie, alaturi de sosul din vas si cateva bobite de rodie.

Nu am considerat ca ar fi necesar si o alta garnitura- daca doriti,puteti sa serviti ce va place- dar o salata verde, merge excelent.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/11/mici-gratinati.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure