Micul dejun arab- 1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Micul dejun arab- 1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -500 grame boabe de naut( uscate)
  • -1-2 catei de usturoi
  • -2 linguri de tahini( pasta de susan)
  • - 2 linguri suc de lamaie ( sau dupa gust)
  • -sare dupa gust
  • -1/4 lingurita chimin macinat
  • -1 lingura + 1/4 lingurita bicarbonat de sodium
  • -ulei de masline
  • -ridichi albe murate-optional
  • -castraveciori murati-optional
  • -seminte de pin(“snobar”)-optional
  • -frunza de patrunjel-optional
  • -mujdei de usturoi cu ardei iute-optional

Mod de preparare

Cu o seara inaintea prepararii se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe ape si se lasa intr-un bol la inmuiat in apa in care am dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu.

A doua zi dimineata se spala din nou cu apa si se mai lasa la inmuiat cca 2 ore; semintele de naut absorb apa si vor creste in volum.

Se spala din nou si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si ¼ lingurita de bicarbonat de sodiu.

Se lasa sa fiarba cca o ora si jumatate, timp in care se mai schimba inca o data apa , pentru a indeparta cojile de la semintele de naut.

Nu se pune sare in apa!

Se strecoara boabele de naut si se pastreaza apa in care au fiert.

Boabele se pun in blender si se mixeaza bine.

Se pastreaza cateva boabe intregi pentru decor.

Se adauga usturoiul , sucul de lamaie, pasta de susan , chiminul si sarea si se mixeaza pana se obtine consistenta dorita.

Daca pasta este prea groasa se mai adauga putin din apa in care a fiert nautul.

Se pune intr-o farfurie sau intr-un bol si se decoreaza dupa gust cu patrunjel verde, ridichi albe murate,castraveciori murati,seminte de pin(“snobar”) prajite in ulei de masline,ulei de masline virgin,mujdei de usturoi cu ardei iute.

Se serveste cu lipie araba.

Urmeaza si restul preparatelor pentru micul dejun de post.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Salata greceasca

Salata greceasca

Reteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...

Salata greceasca
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise