autor:

Mihaela11

» » Retete de post

Micul dejun arab- 1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 18 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 18 martie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de :, -500 grame boabe de naut( uscate), -1-2 catei de usturoi, -2 linguri de tahini( pasta de susan), - 2 linguri suc de lamaie ( sau dupa gust), -sare dupa gust, -1/4 lingurita chimin macinat, -1 lingura + 1/4 lingurita bicarbonat de sodium, -ulei de masline, -ridichi albe murate-optional, -castraveciori murati-optional, -seminte de pin(“snobar”)-optional, -frunza de patrunjel-optional, -mujdei de usturoi cu ardei iute-optional

Dificultate: Redusa Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

Cu o seara inaintea prepararii se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe ape si se lasa intr-un bol la inmuiat in apa in care am dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu.
A doua zi dimineata se spala din nou cu apa si se mai lasa la inmuiat cca 2 ore; semintele de naut absorb apa si vor creste in volum.
Se spala din nou si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si ¼ lingurita de bicarbonat de sodiu.
Se lasa sa fiarba cca o ora si jumatate, timp in care se mai schimba inca o data apa , pentru a indeparta cojile de la semintele de naut.
Nu se pune sare in apa!
Se strecoara boabele de naut si se pastreaza apa in care au fiert.
Boabele se pun in blender si se mixeaza bine.
Se pastreaza cateva boabe intregi pentru decor.
Se adauga usturoiul , sucul de lamaie, pasta de susan , chiminul si sarea si se mixeaza pana se obtine consistenta dorita.
Daca pasta este prea groasa se mai adauga putin din apa in care a fiert nautul.
Se pune intr-o farfurie sau intr-un bol si se decoreaza dupa gust cu patrunjel verde, ridichi albe murate,castraveciori murati,seminte de pin(“snobar”) prajite in ulei de masline,ulei de masline virgin,mujdei de usturoi cu ardei iute.
Se serveste cu lipie araba.
Urmeaza si restul preparatelor pentru micul dejun de post.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Micul dejun arab- 1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
Orez desert de post

Orez desert de post

Orezul se alege ,se spala bine de impuritati si se pune la fiert.Cand incepe sa fiarba se adauga

8 voturi    8 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 05 martie 2014

    Am auzit ca e foarte delicios, il voi prepara si eu!

  • Simona

    Simona (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

    Pasta de susan o poti gasi si la Mega-Image. Daca vrei, o recomadare, o poti inlocui cu seminte de susan macinate. Arata foarte bine! *****

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 20 martie 2011

    adelina, nu ai cu ce sa o inlocuiesti. gasesti pasta de susan in marile orase, la magazine arabesti

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 20 martie 2011

      Adelina,pasta de susan gasesti si in Romania la Selgros sau Metro

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 19 martie 2011

      Foarte frumoase fotografiile si reteta cunoscuta la mine nu exista saptamina fara humus si thina -in general nautul este foarte sanatos indiferent de post sau nu.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2011

      Va multumesc. Nu am postat aceasta reteta pana nu am facut ridichi albe murate( se coloreaza cu sfecla rosie); in mod specific se decoreaza "hummus" si "fool" cu aceste muraturi.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 martie 2011

      O delicatesã , ca gustare oricând , excelent alãturi de o supã de post!!! Am retinut modul de preparare , am tot timpul în casã nãut. Am sa incerc sa pun bicarbonat data viitoare si revin:)******

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

      Ce bine arată şi atât de sănătos! Oare cu ce pot înlocui pasta de susan?

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

      Hmmm ce bun e!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

      Un mic dejun tare satios yumi,yumi si foarte frumos aranjat pe masa...sa tot mananci...Felicitari ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -500 grame boabe de naut( uscate)
  • -1-2 catei de usturoi
  • -2 linguri de tahini( pasta de susan)
  • - 2 linguri suc de lamaie ( sau dupa gust)
  • -sare dupa gust
  • -1/4 lingurita chimin macinat
  • -1 lingura + 1/4 lingurita bicarbonat de sodium
  • -ulei de masline
  • -ridichi albe murate-optional
  • -castraveciori murati-optional
  • -seminte de pin(“snobar”)-optional
  • -frunza de patrunjel-optional
  • -mujdei de usturoi cu ardei iute-optional

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Am auzit ca e foarte delicios, il voi prepara si eu!

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole verde cu usturoi