Micul dejun arab- 1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Micul dejun arab- 1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -500 grame boabe de naut( uscate)
  • -1-2 catei de usturoi
  • -2 linguri de tahini( pasta de susan)
  • - 2 linguri suc de lamaie ( sau dupa gust)
  • -sare dupa gust
  • -1/4 lingurita chimin macinat
  • -1 lingura + 1/4 lingurita bicarbonat de sodium
  • -ulei de masline
  • -ridichi albe murate-optional
  • -castraveciori murati-optional
  • -seminte de pin(“snobar”)-optional
  • -frunza de patrunjel-optional
  • -mujdei de usturoi cu ardei iute-optional

Mod de preparare

Cu o seara inaintea prepararii se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe ape si se lasa intr-un bol la inmuiat in apa in care am dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu.

A doua zi dimineata se spala din nou cu apa si se mai lasa la inmuiat cca 2 ore; semintele de naut absorb apa si vor creste in volum.

Se spala din nou si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si ¼ lingurita de bicarbonat de sodiu.

Se lasa sa fiarba cca o ora si jumatate, timp in care se mai schimba inca o data apa , pentru a indeparta cojile de la semintele de naut.

Nu se pune sare in apa!

Se strecoara boabele de naut si se pastreaza apa in care au fiert.

Boabele se pun in blender si se mixeaza bine.

Se pastreaza cateva boabe intregi pentru decor.

Se adauga usturoiul , sucul de lamaie, pasta de susan , chiminul si sarea si se mixeaza pana se obtine consistenta dorita.

Daca pasta este prea groasa se mai adauga putin din apa in care a fiert nautul.

Se pune intr-o farfurie sau intr-un bol si se decoreaza dupa gust cu patrunjel verde, ridichi albe murate,castraveciori murati,seminte de pin(“snobar”) prajite in ulei de masline,ulei de masline virgin,mujdei de usturoi cu ardei iute.

Se serveste cu lipie araba.

Urmeaza si restul preparatelor pentru micul dejun de post.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor